Átlagos felhasználásra melyiket ajánlanátok hosszú távra? Samsung A52s vs S20 FE vs S21?
A három telefon:
A52s, normális helyről rendelve kb. 125 ezer.
S20 FE, normális helyről rendelve kb. 180 ezer.
S21, normális helyről rendelve kb. 265 ezer.
Jelenleg egy Xiaomi Mi9T Pro-m van, ennek a hadveres képességei most is megfelelnének számomra, azonban szoftveresen egy katasztrófa a telefon, megbízhatatlan. Androidos terepen pedig kb. csak a Samsung marad, ha kizárom a kínai gyártókat.
A jelenlegi telefonom szintjével megegyező kijelző minőség és fényképezési, videózási képességek megfelelnek számomra továbbra is, azonban 3-4 évre terveznék az új telefonnal. Semmi extrát nem művelek a telefonommal, nem játszok, nem szerkesztek képeket vagy videókat. Az lenne fontos számomra, hogy "pöccre" működjön minden (pl. ne tököljön a telefon, ha megnyitok egy appot) és hosszú üzemidővel rendelkezzen.
Az S21-el az a bajom, hogy szerintem az árához és a hardveres képességeihez képest kicsike az akkumulátora... Továbbá örülnék egy jack csatlakozónak, meg ha egy 250+ ezer forintos telefonnál beleférne az árba egy gyári töltő és nem 15-20 ezer forintért kéne még azt is venni hozzá.
Az A52s tökéletes választásnak tűnik elsőre (jó aksi méret, normális gyári tartozékok, van jack csatlakozó), viszont pl. a processzora gyengébb mint a jelenlegi 2,5 éves telefonomnak. Mennyire lesz ez a telefon potens 3+ év múlva? Plusz nem találtam arról infót, hogy az A széria is kap-e olyan hosszú távú szoftveres támogatást, mint az S.
Az S20 FE ára kedvezőbb és úgy istenigazából nem is látok nagy hardveres lemaradást az alap S21-hez képest, kb. az S21 és az A52S közé tenném a képességeiben, de mégiscsak ez egy 2 éve megjelent telefon. Érdemes lehet még ma megvenni? Gondolom a szoftveres támogatásának a végefelé járhat, én meg nem 1-2 évre tervezek.
Én is csak azt tudom elmondani, amit te is írtál.
Az S20 FE már nem sokáig lesz támogatva, az S21-nek az üzemideje silány. Talán az A52s lenne a legjobb választás, viszont lassan 1 éves teló, tehát max 2 évig kap még támogatást.
Szóval vagy A52s a kevesebb idejű támogatással, vagy S21 a nem túl acélos üzemidővel.
Hát akkor ez átvághatatlan gordiuszi csomónak tűnik sajnos.
Még Apple telefonokat is nézegettem, de ott meg hatványozottan igaz, hogy rossz az üzemidő a kicsike aksi miatt (legalábbis az alapmodelleknél) és ezt igazából az iPhone tulaj barátaim is megerősítették.
Lehet A52s lesz, aztán maximum ha nem jön be, akkor is csak fele annyi volt mint egy S21. Pedig ha 4000 mAh-s helyett kapott volna egy 4500-5000-es aksit, akkor biztosan azt venném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!