Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Érintőképernyős telón le kell...

Érintőképernyős telón le kell szedni a gyári fóliát?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömet jól "leszidták", mert több, mint fél évig rajta hagyta. Azt mondták neki, hogy az tönkre is teheti. Ez igaz? Pár nap után át kell cserélni normál fóliára?
2010. szept. 13. 10:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de még én sem szedtem le. Azt gondoltam, hogy azt rajta kell hagyni, különben könnyen megsérül a képernyő. Igaz, a dobozában van még egy fólia, de szerintem az a pót fólia, ha ez tönkremegy. Szóval, én sem tudom és kíváncsi vagyok, a többiek mit válaszolnak.
2010. szept. 13. 10:21
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerintem nem kell. A másik fólia tényleg azért van, ha a gyári "tönkremenne"
2010. szept. 13. 10:22
 3/16 anonim válasza:
100%

az enyémen nemis volt fólia :D

-corby tulajdonos- :P

2010. szept. 13. 10:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
5800-m van, nekem is volt rajta fólia, de én leszedtem, mert sokkal rosszabban lehetett nyomkodni, nem érzékelte annyira. Nekem is adtak hozzá pótfóliát, de nem használom. Karácsony óta van meg a telefon, és még mindig tökéletes, nem karcos, nem nyomódott be, semmi baja nincs.
2010. szept. 13. 10:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
nekem az iphoneon ha jól emlékszem volt, de én azonnal leszedtem, húgom meg anyám is a samsungjaikról, apám is az övéről... nem is ismerek olyat aki rajta hagyta volna.
2010. szept. 13. 10:55
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha leszeded és másikat teszel a helyére, a te dolgod. A lényeg, hogy legyen rajta valami. Én nem szedem le semmiről, amíg nem nagyon karcos vagy bubis.
2010. szept. 13. 11:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha rezisztív érintőképernyő, akkor nagyon nem érdemes leszedni, mert igencsak sérülékeny a kijelző. Kapacitív kijelzőnél viszont nyugodtan le lehet szedni, az nem sérülékenyebb a sima nem érintős kijelzőnél.

Viszont nekem is csak mellé adtak, rajta nem volt.

2010. szept. 13. 12:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
És mi az a rezisztiv képernyő? Esetleg egy példát tudnál mondani? Mondjuk samsung corby, és a nokia expressz mobil melyik kategória.
2010. szept. 13. 13:06
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kapacitív érintőképernyő:

Az edzett üveg képernyő felületén, a képernyő oldalain elhelyezett elektródák egységes elektromágneses mezőt generálnak, a képernyőt megérintő ujj a sugárzást elnyeli, és a mező torzulásából a rendszer meghatározza az érintés helyét.

Rezisztív érintőképernyő:

A rezisztív technológiánál az üveglap felett, egy vezetőréteget tartalmazó, az üveglaptól elválasztott poliészter fólia található, érintésre a fólia és az üveglap érintkezik, a képernyőt ez hozza működésbe. A kapacitív képernyőtől eltérően nem csak ujjal, hanem bármilyen arra alkalmas tárggyal működésbe hozható.

A rezisztív technológia jó felbontást biztosít, viszont nehéz alkalmazni az aláírásos igazolásokhoz, mert a rétegek vastagságától függ az élettartam és a pontosság.

Ezért minden alkalmazáshoz a megfelelő vastagságú membránokat, rétegeket kell alkalmazni.

2010. szept. 13. 13:24
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Értelemszerűen az 5800 és a Corby is rezisztív.
2010. szept. 13. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!