Honnan tudja ezeket a telefonom?
iPhone-om van
És vannak widgetek a kezdőlapon, egyiken a térkép, és az sokszor kiírja, hol van a munkahelyem, illetve a lakhelyem.
Ezeket honnan tudja?

Gondolom mert használtad és megjegyezte.
Nekem míg androidos voltam, azt is tudta merre jártam mikor lemerült, bekapcsoltam és megkérdezte hogy mennyire értékelem az adott bevásárlót. 😳
Na utána lettem Apple-s, a Google sokkal komolyabban teszi ezeket.

"De nem mondtam, vagy írtam a telefonba, hogy itt dolgozok"
De ha minden héten hasonló beosztásban eltöltesz pl egy bevásárlóközpontban heti 40-50 órát, azt kb bármilyen egyszerű algoritmus összerakja, hogy akkor te 99,9% eséllyel ott dolgozol.

"Ezeket honnan tudja?
Onnan hogy adatot gyűjt, kémkedik.

Az alábbiak lehetnek:
- Megjegyzi a rendszeresen meglátogatott helyeket
Beállítások -› Adatvédelem -› Helymeghatározás -› Rendszerszolgáltatások -› Jelentős helyek.
- Te állítottad be az Apple Maps/Térképek appban.
- Te magad állítottad be a Google Maps fiókodban. (Lehet hogy már évekkez ezelőtt)
- A kontaktokban benne van megjelölve a címed mint otthon, munkahely.
Nem kémkedik. Amikor beállítottad a telefont és bekapcsoltad a helymeghatározást, illetve elfogadtad a felhasználási feltételeket akkor te magad adtál engedélyt arra hogy nézze a telefon merre jársz.
Az más kérdés, hogy az emberek 99,9999%-a nem olvassa el mire nyomja rá az 'Elfogadom' gombot.
Ha nem tetszik, akkor kapcsold ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!