Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Aki használ, túrázáshoz...

Aki használ, túrázáshoz milyen applikációt és milyen telefont használsz? Mennyit bír a telefon egy feltöltéssel? Szoktál útvonalat rögzíteni, vagy csak már rögzítettet követsz?

Figyelt kérdés
2022. jan. 21. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Mapy.cz Ingyenes, reklámmentes, és minden megvan benne, amire szükségem van. Szoktam útvonalat rögzíteni, de csak, hogy tudjam, mennyi volt és merre.
2022. jan. 21. 12:39
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem vagyok valami nagy túrázó, de a "természetjáró"-t szoktam használni, valami MOL-is szponzorált program.

Alapvetően ~5000 mAh alatti akumlátorral már nem vennék telefont.

2022. jan. 21. 12:44
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Én csak Strava-t használok, rögzítésre. Akkor szívja nagyon az akkut, ha párhuzamosan megy a google maps is.
2022. jan. 21. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Locus Map + turistautak.hu-ról letöltött térkép, ez alapján: [link]
2022. jan. 21. 12:54
 5/11 A kérdező kommentje:
"Alapvetően ~5000 mAh alatti akumlátorral már nem vennék telefont." - Én sem, a legújabb telefonomban ekkora van, ezt most tesztelem, nem tudom, mennyit fog bírni, az előző sem rossz egyébként, de egész napos túrához már kevés (valamikor jó volt az is).
2022. jan. 21. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Természetjáró alkalmazást használom mostanában, rögzített utakat követek.

Xiaomi redmi note 8T, 2-3 napot szokott bírni egy töltéssel.

2022. jan. 21. 13:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Openstreetmap alapúak az osmandmaps,

gurumaps, természetjáró

Mapsforge alapon a locus és a carograph pro (droidon assezm cartpgraph maps a neve) Ezekre mehet tuhu és osm is.

Nagyon ajánlom a geoládák appot is!

A túrásázhos nem kell állandóan vizslatni a telefonodat, mert akkor fogod elb..ni az irányt. És közben nem is nézed a természetet. Tehát felesleges hatalmas akksis telefont venni csak ezért. Én az iPhone 5S-el is el tudtam menni egész napra túrázni, pedig annak az akksija nem volt alkalmas kb semmire.

Megnézed merre szeretnél menni és a következő kereszteződésig el lehet menni anélkül, hogy ránéznél a telefonra. Ha jelzett úton haladsz akkor meg nem is kell a térkép... ezért vannak a turistajelzések :D Aki minimálisan sem tud tájékozódni az inkább telefonnsl/gps-el se menjen túrázni, mert csak a rendőzöknek ad munkát...

Nyomvonal rögzítésre a stravát ajánlom. iPhone 13PM-on kb 10%ot szív le 8-10 óra alatt.

De a legjobb ha veszel egy GPS-t. Mondjuk Garmin eTrex sorozatból valamelyiket. 2 cerkaelemmel elvan sokáig.

2022. jan. 21. 14:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem nézem állandóan, de az eddigi telefonom eléggé igénybe van véve, munkára is használom, használódik az akksija is. Időnként szoktam útvonalat rögzíteni, egy ismerősöm 20km-es túraútvonalát akartam nemrég, mert csak A4-es papíron van, és jó lenne appos verzió is, de hamarabb leállt, nem bírta végig. Amúgy még sehol nem tévedtem el. 🙂 De ahol még nem jártam, nem árt, ha nem merül le idő előtt.
2022. jan. 21. 15:50
 9/11 anonim ***** válasza:

A nyomvonalhoz még annyit, hogy előre is be lehet rajzolni.

Mondjuk a (zingyenes) garmin basecamp programban

[link]

Letöltöd alá az OSM és a Tuhu térképeket és berajzolod a nyomvonalat amit lehet mindenféle formátumban exportálni (meg persze gps-re küldeni). A fenti appok tudják fogadni a .gpx-et, vagy .kml-t. Akár több nyomvonalat is meg lehet jeleníteni, illetve a nyomvonalakon elhelyezett pontokat (POI, megjegyezés, geoláda, stb) is mutatják.

Szóval egy jól megtervezett útvonalon elég csak az előre berajzolt nyomvonalon végigmenni. :D

A gpx-et, kmlt a mymapsba is fel lehet tölteni: [link] így a google maps appban is láthatod a nyomvonalat, pontokat akár műhó'dképen.

2022. jan. 21. 16:38
 10/11 anonim válasza:

Locus map-et használok. Előfizettem rá évi 4 ezer pénzt megér mert sokat megyek, de az ingyenes is használható.

Tervezni gépen szoktam általában:

[link]

[link]

Vagy előre kitalált túrák, teljesítménytúrák útvonalát töltöm le GPX formátumban.

De sok olyan eset is van, hogy nem tervezek előre, csak megyek a térkép alapján. a LoMaps-ek elég jók, minden szükséges információ, turistajelzések rajta vannak.

Rögzíteni is ezzel szoktam az útvonalat, mert sok túrát, jelvényszerző és egyéb túrát az útvonallal tudok igazolni.

Korábban Oneplus 3T-vel nyomtam, most 8T-vel. Egy napos túrát általában kibírnak, ha nem fényképezek sokat. De biztos ami biztos alapon mindig bedobom a 20.000 mAh töltőmet is. Igaz ez 3 napra is elég energia.

Tervezek venni egy kisebb 3-5.000 kapacitásút, mert 1 napra elég, cserébe nem dög nehéz.

2022. febr. 9. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!