Roaming miért hogyan?
Tegyük fel! Tekekomos vagyok kimegyek másik országba(nem EU) USben is van csak ott T-mobile maradt) ott is a Telekom hálozatára fog rákapcsolódni(ha van ott, vagy automatikusan arra amelyikre akar)?
2. Mire jó ez a Roaming? Ugye van díja, az EUban ingyenes, de a netnek van korlátja, miért, mit befolyásol ha valaki az EU másik EU államában netezne, ez kit zavar? Ha valaki Roamingozik a szolgáltatónak kell tejelnie a másiknak?
Automatikusan arra kapcsolódik amelyiket megtalálja. De át teheted a telefonodat manuális módba és te mondod meg melyikre kapcsolódjon.
"Mire jó ez a Roaming?"
Arra, hogy külföldön ugyanúgy tudd használni a telefonodat mint belföldön.
"Ha valaki Roamingozik a szolgáltatónak kell tejelnie a másiknak?"
Igen, a szolgáltatók között komoly szerződések vannak amik alapján tudják biztosítani ha te egy idegen szolgáltató hálózatára kapcsolódsz akkor működjenek a szolgáltatások. És persze neked is rendelkezned kell a szolgáltatódnál olyan díjcsomaggal amivel tudsz külföldön is telefonálni, netezni. Régebben ez egyáltalán nem volt evidens dolog! Ma már minden díjcsomaggal lehet menni külföldre kb. De 20 éve nagyon nem így volt és volt külön díja az előfizető felé is.
"Ugye van díja"
Miért ne lenne díja? Sok rendszert kell üzemeltetni ahhoz hogy te meg tudd nézni a tiktokodat hányan áljkolták.
"de a netnek van korlátja, miért, mit befolyásol ha valaki az EU másik EU államában netezne, ez kit zavar?"
Vannak bajok... Ez egy szolgáltatás amit te igénybe veszel. Ahhoz hogy ezek a rendszerek kiépüljenek többezer ember munkája kellett. Senkit nem zavar, sőt azért csinálják hogy tudj netezni. De téged miért zavar az hogy valamiért fizetni kell? Ennyi erővel azt is megkérdőjelezhetnéd, hogy miért kell az áramért, a kajáért, a benzinért fizetni?
Roamingban általában arra a hálózatra csatlakozik, amelyik a legerősebb, de ez csak azért van, mert többnyire mindegyik szolgáltatóval van a te szolgáltatódnak roaming szerződése.
És azt befolyásolja a roaming netezés, hogy a szolgáltatók bizony díjat számolnak fel egymás hálózatának használatáért. Ezt a díjat fizettetik meg veled.
“ Vannak bajok... Ez egy szolgáltatás amit te igénybe veszel. Ahhoz hogy ezek a rendszerek kiépüljenek többezer ember munkája kellett. Senkit nem zavar, sőt azért csinálják hogy tudj netezni. De téged miért zavar az hogy valamiért fizetni kell? Ennyi erővel azt is megkérdőjelezhetnéd, hogy miért kell az áramért, a kajáért, a benzinért fizetni?”
Félreértetted!! Majdnem mondtam valamit, de elszámoltam 3.-ig.
Nem nekem van bajom, engem nem ez érdekel, nem vagyok proli komcsi, hanem az hogy ha EU van akkor hogy-hogy nem korlátlan. Tehát ha itt fullos csomagom van, ott hogy-hogy nincs?
A szolgáltatók fizetnek a sávok használati díjakat az államoknak…tehát ezért nem érné meg ha korlátlan lenne?
Mert ha kint nézek filmeket mobilnettel akkor monden egyes MB-t ki kell fizetnie a szolgáltatómnak a külföldinek?
Ez volt a kérdésem, nem tudom mit nem lehetett megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!