Milyen telefont vegyek a 9 éves unokámnak ?

Egy 9 évesnek???
Sima, nyomógombos telefont! Hogy tudja tartani a kapcsolatot a sülőkkel, meg akivel kell.
Semmi szüksége 9 évesnek okos telefonra!

Semmilyent. Komolyan mondom - informatikusként - semmilyent.
Ne akarj egy 9 éves gyereket elektronikus pótszülőre bízni, mesterséges dopaminfüggést, nárcisztikusságot kialakítani benne vagy "progresszív" jelenkori ideológiákkal teletömni a fejét.
Sokkal többet ér a minőségi közös együttlét. Ha lehet, menjetek el inkább moziba, színházba, koncertre, kirándulni, horgászni; főzzetek/barkácsoljatok közösen valamit.

Ennyiert Alcatel B1-et kapsz. De jobban jarna egyotorola A31-el, Realme Y21-el.
Ha esetleg megis beleferne egy picit dragabb, akkor johwlet a Realme C3, Realme 5i, valamelyik Redmi, vagy Nokia 3.4 is.

Kedves Hölgyem/Uram
Én úgy gondolom, hogy ennyi pénzért nem fog tudni venni jó telefont venni az unokának, ami "mindentistud" és olcsó is. Apukának is meg kellene mondani, hogy úgy néz ki, hogy ilyen áron jó 4g telefon nem fog kijönni. Még a vacakabb márkás telefonok is 50 000 Ft környékén vannak.
Lehet jó áron telefont venni, de az havidíjas lesz, hűségidővel (általában 2 év), és az elég drága meg felesleges is. Egy kicsi gyereknek csak olyan telefonra van szüksége, amin tud telefonálni, ha bármi baja van, vagy csak úgy, ha kellene valamiért hívást kezdeményeznie, fogadnia. Én egy régifajta, nyomógombos, feltöltőkártyás telefont vennék, nekem is ilyen volt az ő korában (most 24 éves vagyok). A mobiltelefonok, beleértve az okostelefonokat, akkor kezdtek megjelenni az osztálytársaim körében, mint most az unokája korosztálya (8-10 éves korom körül). Rendre leejtették, betört a kijelzőjük, vagy eláztatták, tönkretették más módon a korombeliek a telefonjaikat. Még általános iskola végefelé is voltak olyan osztálytársaim, akiknek pár havonta kellett új telefon. Van, aki ezt megengedheti, van, aki nem. Én magam is számtalanszor ejtettem le lépcsőn is, de gond nélkül túlélte - nem okostelefonom volt, hanem régi Nokiám, végül kb. 8 év után az egyik szokásos emeletes zuhanás ment tönkre úgy, hogy meg lehetett volna javíttatni, de addigra már nekem megérett az okostelefon. A telefont, amit Ön linkelt, éppen ki lehet próbálni, de egy márkátlan valami, ki tudja meddig tart. Az értékeléseket is nézze meg, elég sok a rossz a komment ("a képernyő nehezen érzékel, a mikrofon elképesztően gyenge, telefon és videóhívásban is alig hallja a hívott fél, kihangosítva recseg, az ujjlenyomat érzékelő 10-ből 6x nem ismeri fel az ujjlenyomatot." "mikrofon nagyon gyenge alig hallani egymást a hívott féllel ami egy telefonnál ez a legfontosabb, nagyot csalódtam benne és azt sem tudom hova lehet vissza küldeni. "Csak annak ajánlom, aki hívást fogad, hívást kezdeményez, és másra nem akarja használni." - párat kiidéztem). A kommentek alapján is bár lennének rajta funkciók, de az értékelések szerint gyakorlatilag igazából semmilyen téren nem használható. Nem csak a csillagokat kell nézni.
Én azt javasolnám, hogy vegyenek neki egy retro feltöltőkártyás telefont. Ha otthon van laptop vagy számítógép, az internet ott megoldott így, ha meg olyan telefon kellene, amivel jól lehetne iskolában dolgozni, internettel, akkor meg ahhoz sokkal mélyebben kellene a zsebbe nyúlni, kb. négyszeresen, de minimum 50-70 000 Ft környékén - viszont nem gondolnám, hogy ebben a korosztályban még ilyen szintű számonkérések lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!