200ezres telefon havi 8ezer tőrlesztès és kamatmentes részletre megéri szerintetek?
"80 ezèrt nekem azok nem olyan jók!"
De valójában amire használni akarod arra a 80 ezres is megtenné, csak nem lehet vele annyira menőzni :D
#12: És ha a Laci azt mondja, hogy megéri tehéntrágyába fektetni a pénzt, megteszed?
Részletre csak 0% THM-el szabad telefont venni. És valszleg semmi szükséged 200 ezres telefonra, mert 80-100 körül már frankók a telók, ami drágább, az jórészt csak parasztvakítások a x millió megagigapixeles kamerákkal.
Szóval: Veszel egy 100 ezres telót 0 THM-re, meg egy készülék nélküli előfizut havi 3 ezerért, azt 22 hónap alatt 142 ezret spórolsz, és hűség sincs. Azt 142-t meg akár költheted új telóra, ami sokkal jobb lesz, mint az, amit most 200-ért kapnál.
Felső kategória pocsék ár-érték aránnyal bír. Szolgáltatótól addig érte meg telót venni, amíg függő telókat adtak féláron, részletre meg még akkor se.
Én csak azt nem értem!
miért kell!
minden egyes kbszott!
válaszodba rakni!
egy felkiáltó jelet!
?? Milyen telefonról beszélünk? Mire akarod használni?
Kb mintha azt kérdeztem volna, hogy megéri-e 20 millióért dízel 5-ös bmwt venni? Anyámnak, aki napi 2x2 km-t megy melóba, na neki nem.
Szomszédom évi 50 ezret vezet, na neki például igen.
Ha bármilyen szórakoztató vagy fogyasztási cikket hitelre kell venned, az azt jelenti, hogy nincs rá pénzed, saját erőn felül akarsz költeni rá. Olyat, amire nincs pénzed, azt pedig nem szabad megvenni. Minden hitel tulajdonképpen egy előremenekülés: a még meg sem keresett, jövőbeli pénzedet költöd el a jelenben.
Amikor ilyen nulla THM-es és nulla forintos beugrós hitelekkel vágnak hozzád telefonokat x évnyi hűségidős előfizetéssel, akkor biztos lehetsz benne, hogy te nem fogsz ezzel jól járni.
#18: Nem csak szolgáltatótól van 0 THM-es hitel. Én pl úgy vettem a telefonomat, sima boltból, semmilyen hűséget nem kellett aláírnom. És ki tudtam volna fizetni egyben, de minek, ha kamatmentes részletekben is tudom fizetni, addig is tud hozamot termelni a pénzem.
Persze nyilván a 0% THM-re folyamatosan dobják majd a "jobbnál-jobb" hitelajánlatokat, amikkel nyilván nem kell élni és kész.
"#18: Nem csak szolgáltatótól van 0 THM-es hitel. Én pl úgy vettem a telefonomat, sima boltból, semmilyen hűséget nem kellett aláírnom. És ki tudtam volna fizetni egyben, de minek, ha kamatmentes részletekben is tudom fizetni, addig is tud hozamot termelni a pénzem."
Nyilván ha nincs semmilyen hűség meg egyéb apróbetűs dolog és tényleg 0% a THM, akkor lehet részletre venni, de valahogy a kérdező írásképéből arra gondolok, hogy ő ezt nem igazán gondolta végig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!