Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefonos csalás áldozata lettem?

Telefonos csalás áldozata lettem?

Figyelt kérdés
A mai napon egy ismeretlen szám hívott fel. Felvettem, és egy bizonyos "Súlyos gyorshajtásról" beszélt nekem, nyilván azonnal tudtam,hogy kamu mert össze vissza beszélt, de közben faterommal a jó k*rva anyjába elküldtük, és most attól félek, hogy direkt húzta az időt és ellopott a telefonomról valamilyen adatokat. Mit tehetek? Rendőrségnél bejelenthetem? Köszönöm előre is!
2021. nov. 22. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy telefonbeszelgetes alatt a telefonbol semmifele adatokat nem lehet ellopni, kiveve ha te magad elmondod vagy beirod oket valahova.
2021. nov. 22. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem írtam és nem mondtam semmi,t csak melegebb éghajlatra elküldtem
2021. nov. 22. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
akkor rendben leszel
2021. nov. 22. 16:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Telefonhívás alkalmával csak olyan adatot lehet megszerezni (még...) amit te mondasz el.

Semmit nem szabad az ilyennek mondani! Születési helyet, időt sem, lakvímet sem. Banki adatokat, kátrtyaszámot, bankszámlaszámot semmit! És semmire nem szabad igent mondani, mert ltezik olyan hogy hangszerződés. Tessék utánanézni ennek a fogalomnak, nem írom le itt hosszan.

Habitustól függően udvariasabban, vagy durvábban lehet a hívót tájékoztatni arról hogy menjen a k anyjába :DD

A rendőségnek jelentést tudm javasolni - főleg ha többször előfordul a dolog - mert minél több adat áll rendelkezésre egy nyomozás során annál előbb kapcsolják le az ilyeneket. Ha ketten vagytok akkor a másik kezdje el felvenni a telefonjával a beszélgetést, biztos ami biztos.

2021. nov. 22. 18:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Faterom elővette a telefonját de én letettem mert megijedtem hogy direkt húzzák az időmet és lopják az adataim, de hála akkor semmi ilyen :)
2021. nov. 22. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez a Jokesphone alkalmazás volt :DD

Valaki beírta a számodat az alkalmazás meg "felhívott" egy előre felvett hanggal.

2021. nov. 22. 19:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam,hogy valamelyik bolond haverom volt :D :D
2021. nov. 22. 19:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!