Iphonem van es egyszeru szilikon tok van rajta és uvegfolia van rajta de a telefon le esett es kabelt megtudtam fogni igy a teteje kapott a telefon tudd ettol a telefonom a teteje kopni vagy torni ha tok van rajta es mellette van üvegfolia rajta?
Mondjuk jó lett volna tudni (már megint) melyik iPhoneról van szó az eddigi 33 közül. 2 méter meg baromi magas, főleg az átlag 1mm vastag szilikon szirszar tokban.
Szemmel nem látható előforduló hibák leesés után:
1.Kamera modul és FaceID alkatrészek a legérzékenyebbek. Sok "leesett most nem megy a FaceID" vagy nem fókuszál a kamera hibával találkozom, főleg az X sorozatnál.
2.Rezgőmotor. Mozgó alkatrész, jellemzően esés és ázás miatt megy tönkre.
3.Mikrofon, csengő és beszédhangszóró. Ki kell próbálni mindet, hogy torzít vagy recseg-e.
4.WiFi/Bluetooth antenna. Ha ez sérült, legyengül mindkettő de működhet. (Ha esetleg kiszürkül a WiFi kapcsoló a beállításokban az nem ennek a hibája.)
5.NAND IC(nem kapcsol be, újraindul, "logózik"), audio IC( egyáltalán nincs hang), WiFi IC(szürke WiFi kapcsoló a Beállításokban és az Info menüben a WiFi cím üres.)
Ezeket kell nagyobb esés után tesztelni, utána lehet megnyugodni.
#7 Távollátó röntgenszemű kollégát keres az EZO TV. Szerintem tárt karokkal várják a távdiagnosztikai szakembereket.
Csak tudom, hogy egy rendes szilikontok amúgyis megvédi a telefont. Amúgyis a nem valószínű azt jelente, hogy nem biztos, de lehetséges. Ha amúgyis egy leharcolt 6 éves Iphoneról van szó, akkor abban tényleg lehetett valami baja.
Egyébként az sem mindegy, milyen szögben esik le.
1.5 éve dolgozok telefon szervízben, eddig talán 8-szor hoztak be olyan telefont, ami szilikontokban volt, és összetört, vagy meghibásodott valamelyik belső alkatrésze.
Tudom/bízom benne. Megvédi/nagyobb eséllyel megvédi mintha semmi nem lenne rajta. Nem ugyanaz egyik sem.
Hogy hány éves a készülék, az irreleváns. Nem lesz sérülékenyebb egy iPhone 6 mint egy 11 csak mert az első 7 éves, ezt nem is értem honnan szedted.
Telefon szervízben dolgozom azóta, hogy a Nokia N95 volt a divat.:) Hetente legalább egyszer hoznak olyan telefont a fent említett hibákkal ami szilikon tokban volt. Nyilván nem mondjuk Spigen, UAG vagy OtterBox tokról beszélek, hanem pl. az Xpro 1mm vékony vackairól. Mivel jellemző hogy majomra volt pénz de banánra már nem akaródzott sokat költeni, én a rosszabbik eshetőségből indulok ki.
Gondolhatod, hogy amiket leírtam nem az ujjamból szoptam ki.:)
Amiket írtam, az X/Xr/Xs/Xs Max szériánál előforduló szemrevételezéssel nem megállapítható hibák voltak az elmúlt egy évből gyakorisági sorrendben leesés után. 2 perc alatt szűrtem rá a nyilvántartásban; gondolom neked is van ilyen és meg tudod nézni mit milyen hibával vettetek fel milyen előzménnyel.
Ha szervízben dolgozol akkor ALAPVETŐ hogy nem tippelsz. Tesztelsz.
Ha nem vesz fel töltést a telefon akkor sem rögtön akkut cserélsz mondván 5 éves a készülék így valószínű, hogy az akku a hibás. Van esély a csatlakozó, IC vagy flex hibára? Van, ezért tesztelek.
Ezt javaslom továbbra is a kérdezőnek.
De igenis számít a kora.
Nem mindegy, hogy a benne lévő alkatrészek elhasználódtak-e, vagy sem. Az eltelt idő alatt nem egyszer leeshetett, gyengülhetett egy forrasztási pont, majd a következő esésnél elengedte.
Látatlanban csak tippelni lehet.
Ha a kérdező félti a telefonját, beviszi a legközelebbi szervízbe, ahol megnézik.
Én fogok mindjárt elhasználódni, nem az alkatrészek.:)
Az eltelt 7 év alatt a 6-os lehet, hogy rendesen megkopott de egyszer sem esett le és az is lehet, hogy egy 2 éves 11-et havonta dobnak el. Ergo nem a kora számít, hanem a használat módja.
"Ha a kérdező félti a telefonját, beviszi a legközelebbi szervízbe, ahol megnézik."
Ebben mindenképpen igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!