A fizetésed maximum hány százalékát költenéd telefonra?
Például a legújabb iPhone-t milyen fizetésből engednéd meg magadnak kényelmesen?
Milyen értékben vásárolsz általában telefont?
Mivel nem tudjuk ki mennyit keres így nehézkes az összehasonlítás.
lehet hogy forintosítva lenne több értelme.
(Elkerülendő az irigységet nem a fizetéseket kéne felsorolni.)
Szerintem.
Igazából ez nagyon nehéz kérdés, mert nehéz megbecsülni pontosan mennyi ideig fog működni és mennyi idő után akarom majd lecserélni.
Körülbelül nettó 800 ezer forint a havi fizetésem (bruttó havi 1 200 000 ft)
Korábban egy Lenovo Moto G5 típusú telefonom volt, ~50 000 ft-ért vettem, de megközelítőleg 1 év használat után a Lenovo felhagyott a biztonsági frissítésekkel, így biztonsági okokból új telefont vettem. 12 hónap után a fiók mélyén végezte, így 1 hónapra levetítve 4 666 ft volt az ára, ami a fizetésem kb. 0,5%-a.
A páromnak (viszonylag keveset keres) korábban Iphone SE2 telefont vettem 180 ezerért és 50 ezerért tudtam eladni 3 év után. Ez 3 610 ft-ot jelent egy hónapra levetítve, szóval ez kevesebb, mint a 0,5%-a volt a mostani fizetésemnek, de amikor megvettem neki akkor még csak nettó 595 ezret kerestem havonta.
A jelenlegi telóm egy Samsung Galaxy A50 Enterprise Edition (23 hónapja), ami 90 000 ft volt. Erre még legalább 1 év biztonsági frissítést ígért a Samsung, addig nem tervezem lecserélni. Ha 36 hónapos korában válok meg tőle, akkor kb. 2 500 ft lesz a havi költsége, ami a mostani fizetésem ~0,3%-a (feltéve, hogy használtan egy 3 éves Samsungot nem tudok már eladni).
A páromnak most Iphone 11 128Gb-os verziót vettem megközelítőleg 310 ezerért. A tervek szerint ezt a telefont 4 évesen fogja lecserélni. Ha akkor nem tudom eladni a telefont, akkor 6 458 ft a havi költsége (~0,8%-a a fizetésemnek)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!