Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyi volt a leghosszabb...

Mennyi volt a leghosszabb idő, amíg tartott egy telefonod, vagy amíg azt használtad?

Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 07:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Talán 7-8 evig használtam az első telefonom(siemens c55). Volt olyan, hogy kimostam és működött továbbra is.

Az utána lévőket átlag 2-3 evig használtam. A mostani(huawei p20 lite) 2018 nyarán vettem és még mindig nincs semmi baja. Úgy is választottam, hogy amíg tönkre nem megy addig használom.

2021. nov. 2. 09:16
 12/21 anonim válasza:
100%
A régi Nokiákat nem számolva, okostelefonok közül a mostani Samsung Galaxy S8. Már 3 éves, bár már vannak bajai (akksi, töltés), de még nem veszek újat, jelen gazdasági helyzetbe.
2021. nov. 2. 09:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nekem A55 volt. Banyek de rég volt már..
2021. nov. 2. 09:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én egy Nokia 3330-at használok. Egy családtagom vette anno - mikor újonnan piacra dobták. Én kb. 15 éve kaptam meg, azóta azt használom. Két akkucserét ért meg, az utolsót 2016 nyarán. A belső órafenntartó cellája már tönkrement, de ezt a jelentéktelen hibát leszámítva 100%-ra funkcionál!

Tisztában vagyok vele, hogy extrém alak vagyok, nem vágyom okos mobilra, szeretek asztali számítógéppel netezni, amin rendes képernyő, billentyűzet, stb. van.

2021. nov. 2. 09:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
4 évig bírta minden telefonunk. Úgy a nyomógombos mint az okos mobil.
2021. nov. 2. 09:25
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nokia 3310 2001-2016

Iphone 6s 2016- 2021

Jelenleg, Iphone 13 pro.

Minimum 5 évre tervezek vele.

2021. nov. 2. 09:26
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nokia 3110c. Még 2007 ben vettem jóformán ez volt az első saját pénzemen vásárolt mobiltelefonom ami akkoriban már elég jónak számított. Az a telefon mai napig megvan igaz már a fiókom mélyén de fél éve tettem bele egy akkut és még mindig működik. Azt csak azért tartom meg mert mégis első saját pénzemen vásárolt új telefonom amolyan emlék. Az a telefon nekem 3,5 évig volt meg utána 2 év állás után ismét elkezdtem használni egy másik SIM kártyával ami egy munkás telefon volt mert az üzembe ahol dolgoztam ott gyakorlatilag fém darabok kerültek a ruhámra, zsebembe ami eléggé telefon gyilkos mert a telefon a zsebembe mégis csak mozog ha odakerül a fém karcolódik hiba a tok nem sokat ér. Szóval akkor az lett befogva munkás telefonnak hogy elérhető legyek akkor is olyan 2015 ig használtam. A fő telefonom ez idő alatt volt Nokia C5-00 utána Samsung Galaxy-nak volt valami olcsó kategóriás változata nem emlékszem már melyik. Aztán 2017 ben vettem egy Huawei P8 Lite 2017 es változatát ami még a mai napig használatban van és azért az szintén már 4 éve hogy megvan. Igaz most az a munkás telefon. A Nokia 3110C ugyanúgy megvan akkoriban gond volt a hangszórójával meg a hátlapja már hiányos volt illetve az alsó gombsor is be volt állva nem tudtam lenyomni. Akkor ismerősöm akinek régen hazsnált telefonos üzlete volt rengeteg régi készüléke maradt meg és kukázott nekem egy ugyanolyat aminek hibás volt az alaplapja illetve a bekapcsoló gombját kitörték belőle. A hangszóró könnyen cserélhető volt, és a mikrofon is plusz annak a burkolata sokkal jobb állapotban volt így az le lett cserélve tehát két telefonból összeraktunk egyet lényegében ezért él még mindig a 3110c teleofnom de már csak emléknek van eltéve. A p8 Lite 2017 a munkás telefonom, jelenleg p30 Lite van ami a fő használós telefonom.
2021. nov. 2. 10:01
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Amíg én használtam 4 év.

Az összhasználási idő 10 év.

Az első okostelefonom. Még mindig megy. Igyaz, hogy 2.3.6-os Androiddal csak a nagyon alap dolgokra jó, s omlik össze egyvégbe, de megy. :D

2021. nov. 2. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
2006-ban használtan vettem egy Nokia 6020-ast, még megvan és működik, ez 15 év. Talán hihetetlen, de még az akkori akkumulátorral üzemel, az igaz, hogy sokat nem beszélek rajta és éjjelre kikapcsolom.
2021. nov. 2. 18:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt látom, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN régebben hoszabb ideig használták az emberek a telefont most mintha hamarabb cserélnék.

Én 1995-óta vagyok mobilos, akkor 1-2 év után cseréltem le a szálkabetűs első telefonom az Ericcsont, mert azon nem lehetett SMS-t küldeni. Lett egy Nokia 6120, de utána nagyon sokáig nem cseréltem, mert nem volt miért. Drága volt még az Internet, és a Facebook még nem volt létszükséglet. A WAP (aki még emlékszik rá) meg elég volt a moziműspr megnézéséhez :) A telefon a számolgógép, az ébresztő, és Snake játék elég volt mindenre :) Nagyon ssokáig...

Na utána jöttek a csili vili Androidos telefonok, és a megfizethető Internet. De ott sem volt már annyira létszükséglet az állandó csere-bere. Hiszen évekig megvolt a kompatibilitás. Mert beálltak a szolgáltatások kb a jelenlegire. Én azóta olyan 3-4 évente cserélek. De nem azért mert megunnám, vagy mert villogni kellene az új csodával. Hanem mert nem tudok rá vigyázni és összetöröm, leesik, stb. Alapvetően ez korlátozza meddig használom. Én még mobilt nem is adtam el soha, mert ronccsá amortizálom mindet.

Mellesleg pont emiatt le is álltam a zsír új telefon vásárlásról. Anno az új Huawei P9-et valami 200-ért vettem. Életem első "drága" és új telefonja volt, de meg is bántam. Bár talán ezt is kb 3-4 évig használtam, vagy 5x kijelző cserével :) Azóta 1-2 éves, újszerű használt telefon veszek, 60e Ft-ért:) Most is használtan vett Samsung S8-at használok, előtt is ilyen volt használtan. Minden igényem kielégíti (NFC fizetés, gyors, strapabíró). És ha összetöröm... veszek másikat :)

Pedig megjegyzem... vehetnék újat is 400-ért. Nem kellene árúhitel sem hozzá. :) De egyszerűen értelmetlennek találnám. Sosem szolgálná meg az árát, max csillogni-villogni lehetne vele pár hétig. Utána senkit nem érdekelne. Bár szerintem a mai világban még addig sem lenne érdekes egy új mobil :) Na ezért sem cserélgetem mint ahogy az évenként "elvárható" lenne :D :D :D Értelmetlen egyszerűen. Legalább is nekem ez az érzésem.

Amúgy hardcore IT-s vagyok, tudom értékelni a (tényleg hasznos) műszaki újdonságot, de velahogy a telefon-csere-bere mánia nekem kimaradt (a számítógépre ugyanez igaz)... lehet mert nagyon régen belefolyatam a mobilozásba (és az IT-be - Commodore 64), és így szocializálódtam :)

Vagy mert boomer vagyok :D

2021. nov. 6. 10:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!