Igaz hogy a telefon akkumulátort 40-85% között érdemes tartani?
Egy a telefon által 0%-osnak jelzett töltöttséggel rendelkző akkumulátor feszültsége 3,0-3,2V. A li-ion cella halála 2,5V alatt következik be. Soha nem fogja azt alérni, mert a BMS jóval előbb lekapcsolja az akksit a telefonról.
(ugyenz következik be régi akkumulátorok esetén amikor hirtelen kikapcsol a telefon: az akksi feszültsége a belső ellenállás megnövekedése miatt leesik és a BMS lekapcsol)
Javasolt évi 3-4 alkalommal 0%-ra meríteni az akksit, hogy kalibráljuk a telefon % kijeltését. (A % érték a telefon által számított érték, nem az akksi adja át ezt a telefonnak hogy jelezze ki.)
100%-ra töltés sem okoz gondot, mert egyrészt az elektronika nem tölti tovább ha rajta hagyod töltőn, másrészt úgyit azonnal merülni kezd ahogy lehúzod a töltőről.
Nagyon jó lenne ha nem a bulvár oldalakról bennétek az információkat és ha már hülyeségeket olvastok, legalább ne osszátok meg!!
Bár ha tech2 pont hu meg a többi hozzánemértő influencer is a hülyeséget mondja akkor elég nehéz világosságot gyújtani a fejekben... de azért megpróbáltam :)
iPhone Xs telefonom tavaly decemberben lett megvéve használtan 81%-os akkuval, ma is ugyanolyan az üzemideje, mint akkor. Pedig 100-ra szoktam feltölteni, 50% alá nem ritkán kerül.
Kibír 1 napot. Mondtam én, hogy teljesen mindegy hogyan töltjük fel a telefont…
13# voltam
"mármint hogy kalibraljak őket ?:)"
A BMS-el.
2,5V - 4,2V helyett csak mondjuk 3,0V - 4,0V közzött engedik mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!