A Telekom minek hirdeti, hogy függetleníti a régi telefonjait, amikor nem teszi meg?
Lett volna egy régebbi telefon, telekomos, gondoltam úgyis kifüggetlenítik ingyen, megvettem.
Kértem rá igényt, majd jött sms, hogy: nem áll módjukban kifüggetleníteni, szíves elnézésemet kérik.
Próbáltam szervizben függetleníteni, ott meg nem tudták.
Most adhatom el. :(
Egyszer már volt hasonló, ott is elsőre próbáltak lerázni.
Majd hoszas levelezés után nagynehezen kiküldték a kódot.
...aztán felhívtak, hogy elégedett vagyok-e a szolgáltatással?
Úgy tudom, ezt nekik kötelező lenne elvégezni.
A rendezőelv az, hogy nem ők végzik a hálózatzárást, a gyártóktól úgy rendelik. Ha létezik még az adott gyártó, illetve a nyilvántartás, ami a hozzá tartozó kódokat tartalmazza, akkor abból elküldik neked a szükséges adatt. Ha ez már nem áll rendelkezésre, itt véget ért a móka.
Az EHT arról rendelkezik, hogy a határozott idejű előfizetés kapcsán vásárolt készülékeket kell feloldani a határozott idő leteltével, ha az előfizető kéri, és igazolható a tulajdonviszony.
Nálad más a helyzet.
Nem vagy jogviszonyban a szolgáltatóval a készüléket illetően, így ez a törvény rád nem vonatkozik. És kb. nincs is tovább miről beszélni, csak félreértetted a témát.
Hasonló, mikor a roaming megszűnésről cikkeztek a hírforrások. Pedig a roaming nem szűnt meg, és gyakran fordulnak elő emiatt érdekes helyzetek.
Az oldalukon semmilyen jogi passzus nem olvasható, kinek kell lenni a telefon tulajdonosának.
Név, telefonszám az sms-nek, imei szám, ez kell.
De akár én is lehetnék mint első vevő, ma már minden változtatható.
Lehet, unalmas órámban írok a Nemzeti hírközlési felügyeletnek, kicsit nézzenek már utána ennek a drága telekomnak.
A jogszabály úgy szól, nem lehet hálózatfüggő telefont értékesíteni, illetve kérésre oldani kell a zárat a kódolt telefonjukon.
Ők ezt nem akarják.
A jogszabály szerint: “A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként használható legyen (hálózat-függetlenítés)”.
A jogszabály így szól, neked pedig semmilyen szerződésed nem volt velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!