AccuBattery applikáció 'Akku állapota' mennyire ad megbízható infót?
Azt írja Xiaomi telefonomra 97%-os az akku állapota, 17 ciklus alapján mely során xy mAh lett feltöltve.
Hihető ez az adat?
Igen..
Az akkukra 500 feltöltési ciklust adnak meg.
Igy a 3% "hiány" 17 töltésre jogos, mert durván még van 30*17 töltésed, az kb. 500.
A sok minden ezt módosíthatja..
"Hát engem pont azért érdekelne, hogy tudjam az akksim milyen állapotban van."
Ebból az adatból tudod is: jó állapotban van. Ez erre elég.
Az akkuban visszafordítható, és visszafordíthatatlan kémiai-fizikai folyamatok játszódnak le. Akkor is, ha nem használod, ez a gyártás pillanatától egyre rosszabbodik. Ezért azt javaslom hogy használd. Arra van kitalálva. Senki nem tudja garantálni, hogy 1, 2 vagy 3 évig fog működni, ezért adnak meg egy olyan ciklusszámot, amit nagy valószínűséggel tud teljesíteni átlagos használat mellett. De ez nem zárja ki hogy még a garanciaidő alatt tönkremegy (akkor is ha vigyázol rá), vagy mint az enyém, hogy 4 éves múlt, és még bírja a napi használatot (hozzáteszem, nem nézegetem a számadatokat, nem is érdekel hogy mit számol ki róla egy alkalmazás), igaz, érezhetően kevesebb benne a tartalék. Régen ha elfelejtettem tölteni, a következő napot is átvészelte, mára minden este muszáj töltenem.
Mondják, hogy bezzeg a régi akkuk, azok milyen jók voltak ...
Persze. Emlékszem, 650 mA-es akku volt az első telefonomban, 3 napig bírta. De nem volt rajta se wifi, bluetooth, gps, amoled kijelző, meg sok egyebek. A mostani meg 5000 mA, egy ilyennel egy hónapig kitartott volna kb.
Szóval mindennek ára van, nem érdemes pöcsölni azzal, hogy majd te jól meghosszabbítod az akku élettartamát.
azt fontos megjegyezni, hogy egy ciklus egy 0-100 töltést jelent.
tehát ha csak 50 százalékon teszed fel tölteni, és teli töltöd, az csak egy fél ciklus, nem egy egész!
"18 ciklus alapján, most felment 98%-ra 97%-ról xDD"
Kb. 5 % szórással számolhatsz.
Azaz ha lemegy 95-re, az még simán lehet teljes értékű.
Ez kb. olyan, mint egy fémfelületnél, hogy hány százalákban rozsdás. Nem lehet pontosan meghatározni. De van egy módszer, ami kalkulál egy viszonyszámot, mert a parasztnak ez kell, hogy el tudja dönteni, 96 vagy 97 százalékos az akkuja.
Muterom iPadjában az akku a program szerint 75%-os, ami nekem azt jelentené, hogy háromnegyed a kapacitása, azaz kevesebb kapacitást tud betárolni, rövidebb idő alatt merülne nullára. A gyakorlatban a használat során meg már 40-43% töltöttségnél kikapcsol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!