Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan tudom kiszámolni...

Hogyan tudom kiszámolni mennyi idő alatt tölt fel egy telefon?

Figyelt kérdés

Ugye ismert a telefon akksijának kapacitása (Amperóra) a töltőfej teljesítménye wattban, ismert hogy a telefon támogatja ezt a wattszámot. Ezekből ki lehet számolni, vagy szükség van egyéb adatokra is, pl. feszültség Voltban?

És a legfontosabb: hogyan kell kiszámolni?

2021. aug. 24. 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

mondjuk 5V-ra tölt fel az akksi, a kapacitása legyen mondjuk 2Ah ==> 5V*2Ah = 10Wh

töltő teljesíténye legyen mondjuk 10W ==> 10Wh/10W = 1 óra alatt feltölti, de inkább picit tovább, főleg, ha nincs kikapcsolva a teló.

2021. aug. 24. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs erre szamitas, mert a toltesvezerlo aramkor valtoztatja a toltes sebesseget a toltottseg fuggvenyeben, sot a quick charge-kompatibilis gyorstoltok a feszultseget is.
2021. aug. 24. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehet számolni, de a töltés nem lineáris. 80% felett például már nincs gyorstöltés.

Kb így kellene számolni:

1000mAh 1000mA-el töltve 1 óra!

1000mAh 2000mA-el töltve 0,5 óra!

Viszont van még sok más tényező. Például veszteségek Amiket nem tudunk hogy mennyi, csak a töltő gyártója.

A legegyszerűbb empirikus úton megoldani a problémát:

Merítsd le a telefont és mérd meg mennyi idő alatt töltődik fel!

2021. aug. 24. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan tudom kiszámolni mennyi idő alatt tölt fel egy telefon?"

Pontosan sehogy.

2021. aug. 24. 21:33
 5/6 anonim válasza:
100%
Az én telefonom kiírja hogy mennyi idő múlva tölt fel, ez esetben csak le kell teljesen meríteni és felrakni a töltőre, ki fogja írni hogy pl 1 óra 30 perc a teljes feltöltésig.
2021. aug. 24. 22:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb: merítsd le, írd fel az órát aztán figyeld.

Nem tudom, hogy az accubattery appban van-e ilyen funkció

2021. aug. 25. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!