Külső akkumulátorok esetében hogyan kell kiszámolni, hogy a telefonomat hányszor tudja feltölteni?
Azt hallottam, hogy a külső aksi mAh értékét el kell osztani a telefonéval, és megkapjuk, hogy hányszor tudja feltölteni. Pl. Egy 10000mAh-s powerbank majdnem 5x fel tud tölteni egy 2000mAh-s telefont.
Ebben a tudatban vettem egy 100000mAh-s aksit, és legnagyobb meglepetésemre csak 3szor tudtam feltölteni a 2300mAh-s telefonomat. Pedig számolással több mint 40 jött ki. Oké, gondoltam, hogy nem lesz 40, de legalább 20-ra számítottam.
Ezután utána kerestem a problémának és azt láttam, hogy ez a számolási módszer nem igaz. Egy 10400mAh nagyságú aksi (ami majdnem 0,1-e az enyémnek) is 3x fel tud tölteni egy 2000mAh-s telefont. Viszont számolást sehol sem találtam.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor az órániénti milliamper hogyan befolyásolja a töltések számát? Mert mindenki a mAh-t nézi váaárlásnál, hogy a több az jobb. Akkor hogy tudjuk kiszámolni, hogy kb hányszor tölti fel a telefonunkat?
Ugye azt tudod, hogy 100000mAh kapacitású akku a kisebb teherautókban, buszokban van? Csak a miheztartás végett.
Amit vettél, az egy kamu cucc volt, ennyi.
A 10000mAhkapacitású nagyjából reális volt.
Egy ilyet rendeltem (nem innen): [link]
És elég sok 100000mAh-t találtam a neten.
Akkor azt mondjátok, hogy egy ekkora powerbank kamu? Esetleg vett már valaki más is ilyet?
Persze, egy 10000 miliamperessel jobban jársz.
Ilyen elképesztően nagy szám egyértelműen kamu.
Még mindig nem érted, hogy tök mindegy hány 100000mAh kapacitásút találsz a neten? Annyi pénzért nincs ilyen. Attól hogy fent van a neten, még nem igaz. Fent vana neten a benzincsőre fűzhető fogyasztáscsökkentő ferritgyűrű és a szivargyújtóba dugható áramsimító fogyasztáscsökkentő is, mégsem működnek.
Egy 18650-es Li-Ion cella (18x65mm) 2000-3000 mAh közötti kapacitású. Próbáld elképzelni, hányszor fér bele a megvásárolni kívánt készülék házába, vonj le belőle kettőt (csatlakozók és elektronika helyigénye), és meglesz, jó közelítéssel hány mAh a kapacitása a valóságban.
Elírtak egy nullát, ennyi.
Nem kell ettől a falnak menni.
Más dolgoknál is megesik hogy zsonglőrködnek a számokkal.
A számításod jó, a cucc amit vettél már nem annyira.
De legalább működik. Ez is egy pozitívum.
Ja a számítás, az elektronikának is van vesztesége, nem megy át a 100% tárolt energia a bankból. Ezért a 3 töltés a 4 helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!