Miért ne tehetne az Apple olyan csatlakozót az eszközeire amilyet akar? Miért kell ezt is szabályozni?
"mesterségesen magasan tarthassa a kellékek árát."
Nettó baromság! Látszik téged is elsodort a HVG tech rovat és az epülpáj színvonal...
MFi kábelt 2-3 ezerért lehet kapni! Sokszor jobb minőségűt mint a gyári apple kábel!
"MFi kábelt 2-3 ezerért lehet kapni!"
Ja, USB-C kábelt meg 500-ért, vagy jobb minőségűt 1500-ért...
"Sok előnye tudtommal nincs vele szemben "
Azt kérdezem amit te tőlem: "nem tudom, olvasol-e híreket"?
A Lightning 2012ben jelent meg, jóval az USB-C előtt.
Sokkal gyorsabb mint a microusb-s vackok, nagyobb töltési teljesítményt nyújt (ami kellett az iPadokhoz például), és a többi.
Az akkoriban az Apple által használt 30 pines aljzat pedig túl nagy helyet foglalt. Valamit lépniük kellett, de a világ (akkor még) nagyon el volt maradva tőlük - mint mondtam USB-C a maga adatátviteli sebességével, telejesítményével még talán kísérleti szakaszban sem létezett. Ezért fejlesztették ki a Lightnincs csatlakozót. Amit az elmúlt 10 évben mindenki megszokott és használ különösebb probléma nélkül (néha ki kell takarítani és jó'van)
Amikor az Apple meg USB-C-t rakott a Macbookokra akkor meg az volt a bajotok. Nem értem... isztok ti eleget? :D
Mégegyszer mondom: ugorgyunk! Nem ér ez a téma annyit, hogy ít erőlködsz rajta. Főleg úgy, hogy téged még csak nem is érint. Találj ki valami értelmesebb kérdést! De mielőtt felteszed kicsit nézz utána, ne ilyen tájékozatlanul kezdj el vagdalkozni mint amit itt művelsz! :D
Anno azért találták ki az egységes töltőt mert minden gyártónak saját töltője volt, és az volt az ötlet hogy uniformizálják, ne kelljen minden telefonhoz másik töltő. Kevesebb e-szemét...
Kevesebb bosszúság.
Ezért lenne jó az egységes csatlakozó.
Akkor elismétlem. Nem kell másmilyen töltő, csak másmilyen kábel, nem mindegy. Bármilyen USB aljzatról feltölthetsz egy iPhone-t. Még csak drága Apple kábelt sem kell venni (bár szerintük ajánlott).
igen kérdező, tudjuk hogy csak a kábel egyik vége más.
Pont ezért érthetetlen a kínlódásod ezen a tlmán. néhány ezresért be lehet szerezni MFi miősítésű kábel, úgyhogy kb mindegy milyen lyuk van az ájfónban.
A micro usb és mini usb sem épp a leguniverzálisabb ám!! Nekem van itthon sok tölthető eszközöm (borotva, hajvágó, fogkefe, 3 fényképező, 1 videókamera, 2 gps, tölthető lámpák, stb, stb, ...) és bizony majd mindegyikhez másik kábel kell! Az USB-A vége az rendben van, de az eszközökön legalább 5 féle aljzat van. Pedig a dobozán mindegyik hirdeti hogy USB-vel tölthető. Aztán a hozzájuk adott kábelek sem univerzálisak, mert sokban nincs meg az adattovábbításért felelős rész, tehát mindjárt nem inuverzálisak, csak töltésre jók. Persze ráírva egyikre sincs, úgyhogy az ember csak néz amikor rádug vele valamit a gépre és nem történik semmi, nem ismeri fel.
Van egy 360 fokos kamerám ami egyetlen adapterről és a számítógépről töltődik. Semelyik másik adapterbe dugva nem töltődik, hibát jelez... Univerzális? A lónak a ... :D
A Garmin túra GPSem csak a hozzá kapott kábellel képes a számítógéppel kommunikálni. Hiába van még 3 másik ugyanúgy kinéző kábelem, be is lehet dugni, be is kattan, de nincs adatforgalom (másik eszközzel - egy külső HDD-vel működik az a kábel... ki érti ezt?)
Ennyit a nagy _U_N_I_V_E_R_Z_Á_L_I_S_ töltőkről, kábelekről!
A te lázálmodban egy kábel jó lenne mindenhova... tényleg jó lenne ha jó lenne, de egyik gyártó sem adja ki a kezéből azt a lehetőséget, hogy lehetőleg csak a tőle vásárolt töltővel, kábellel használhasd a termékét. Ez is plusz bevétel nekik.
Az Apple legalább annyiban tökös volt, hogy egy teljesen más csatlakozót csinált ami minden eszközével kompatibilis és működik is rendesen.
#19 A válaszok alapján nem mindenki tudta, hogy csak a kábel egyik vége más, ezért "kínlódtam" a témán, de részemről akkor le is van zárva, annyira azért nem izgat. Amúgy nem tudom, honnan szedted, hogy a lázálmomban egy kábel jó lenne mindenhova... Akkor lenne ilyenem, ha épp az ellenkezője lenne a téma, tehát hogy mindenen legyen USB-C.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!