Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mire használod az okosórádat?

Mire használod az okosórádat?

Figyelt kérdés
Van aki megbánta, hogy vett? Van aki kellemesen csalódott benne, és jobban ki tudja használni mint várta?

2021. aug. 17. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Sporthoz használom. Futás, biciklizés, túra, edzőtermi edzések. Viszonylag pontosan méri a pulzusomat (mellkaspánttal), tudom követni a sporttal töltött időt, a fejlődésemet, sebességet stb.

Kiírja, hogy ki hív vagy ki üzent, így pl. kerékpározás közben csak akkor állok meg, ha látom az órán, hogy valami fontos.

Ha nem sportolnék ennyit, tök felesleges lenne, akkor nem látnám értelmét venni egyet. De a sporthoz ad egy kis pluszt.

2021. aug. 17. 14:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

mindig azon állítom a telefont némára/csengőre

azon nézem az üzeneteket, illetve jó hogy akkor is jelez ha hívnak amikor a telefon némán van

2021. aug. 17. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megnézem egy héten hány kilométert maszturbálok kimutatást vezetek róla ami alapján látszik, hogy a téli hideg napok sokkal ,, akció dúsabbak" mint a nyári meleg napok valamint a stresszes időszakok is valamiért sűrűbbek.
2021. aug. 17. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Legolcsóbb MI Band 3 fitneszkarkötőt vettem. Legfontosabb, hogy kijelzi a hívásokat, ha a táskámban csörög, nem mindig hallom meg. Meg jobb szeretem a telefont lehalkítva tartani. Van olyan típus, ami kijelzi azt is, ki hív, az enyém sajnos nem, ez hiányzik (ha nem fontos az illető, akkor pl. vezetés közben inkább elutasítanám a hívást, nem állnék félre, hogy telefonáljak).

Föl tud reggel úgy ébreszteni, hogy a páromat mellettem nem kelti föl (vagy legalábbis 10 esetből csak 2-szer, nem 10-szer mint egy sima vekker).

Pulzust mér, érdekesnek találom az infót, meg elég jó képet kapok róla, hogy mennyire sikerül jól kezelnem a stresszt (az éjszakai pulzusmérés eredménye erősen korrelál vele). Amúgy nem érzékelem magát a stresszt, csak a tüneteket, hogy nem vagyok képes koncentrálni, és csak akkor jövök rá, mi volt a baj, ha túl vagyok a stresszt okozó eseményen.

Alvásnál, ha álmosan ébredek, vissza tudom nézni, mi volt a baj. Napok óta túl keveset alszom, vagy az idő elég lenne, de nem alszom elég mélyen? Ebben annyira nem megbízható, de jobb, mint a semmi.

Praktikus a stopper és időzítő funkció, ezeket persze bármilyen kvarcóra tudja.

Számolja, hányat lépek, ez főleg a jelen időszakban hasznos nekem, mert még mindig home office van nálunk és hajlamos vagyok túl keveset mozogni. A mérés segít, visszajezi, hogy nem tunyultam-e be nagyon.

A karórámról meg tudom csengetni a telefont, amit hajlamos vagyok ide-oda letenni, aztán több tíz percig keresni. Akkor is meg tudom könnyen csengetni, ha le van némítva. Ha elindulok otthonról és nem biztos, hogy nálam van, nem túrok a táskában csak megcsöngetem.

SMS-eket kijelzi, ez a netes kártyás fizetésnél volt praktikus, nem kellett a telóért nyúlkálni, csak bepötyögni a kódot a csuklómra nézve. Most már ritkán kell.

Azt hiszem, eléggé kihasználom :-) Inkább csak "játékszernek", kipróbálni vettem eredetileg.

2021. aug. 17. 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi Band 4-em van, igazából csak sportoláshoz, főleg kerékpározáshoz használom.
2021. aug. 17. 15:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mutatja az időt, egész pontosan, mert a netről szinkronizálja.
2021. aug. 17. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én munkába is használom mert látom ki hív és nem kell a telefont elővennem a zsebemből ha érzem a rezgést mert bent a cégnél a hatalmas zajok és fülvédő miatt amúgy se hallanám. Ha meg látom hogy hívásom van mert csak rá kell néznem az órára akkor ha fontos félrevonulok és felveszem, ha meg nem akkor visszahívom. Üzenetet is látom például az is elég hasznos, időt is. Méri a lépéseimet ami kegyetlen jó dolog meg persze motorozás közben is látom ha épp hívásom van mert elég csak odapillantani, akkor a telefonom a hátsó boxban van mert ott tartom a legbiztonságosabb helynek és ha látom hogy fontos hívás vagy üzenet akkor félre állok.
2021. aug. 17. 15:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Hasznos funkciókat adott az embereknek, ugyan akkor meg töltögetni kell némelyiket naponta.

Kétélű kard. Próbáltam ezt a mi bend akárhanyadikat. Jó működik, de nekem az óra a mechanikus vagy a kvarc.

Nem használnám semmire igazából. Úszásnál beázott azt annyi lett. Vettem egy G-Shock -ot. Mutatja az időt az pont elég.

2021. aug. 17. 15:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Imádom egy Huawei Band 6 sportra használom kivéve úszás mert nem bírja
2021. aug. 17. 18:39
 10/10 Alex Fly ***** válasza:

Ha nem is okosóra, csak egy karkötő (Amazfit Band 5), de mondhatni elég szépen kihasználom...

Alapvetően óraként, de kerékpározáskor az aktivitásfigyelés is jól jön, főleg hogy egyből megy a Strava-ra is. Emellett a lépésszámláló, az üzenetek jelzése, pulzusmérés is sokszor jól jön, a zene és kamera vezérlése is kényelmes lehet.

Na meg persze Alexa - ő egy külön fejezetet érdemelne...

2021. aug. 20. 12:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!