2,5 hónap alatt 98% az baj? iPhone XR
1, Az eszköz van érted nem fordítva.
2, nem baj ha próbálsz vigyázni rá, de nem kell túlzásba és kétségbe esni.
3, lassú töltő
4 ez a százalék nem jelent sokat
5, akku méretétől függően 2-3-4-5 év múlva úgy is azt fogod érezni hogy gyengül az aksi.
Ne nézegesd nagyon, nem biztos hogy lineárisan csökken.
Nekem fél évig 12 Mini 100%-on volt most ugrott 99%-ra 1 hónapja. Felejtsd el ezt a 20-80%-os töltést.
Nyugodtan merítsd 10% környékére és töltsd fel 100%-ig. Így kapsz +30%-ot ciklusonként.
Az XR kicsit tovább állt a polcon, lehet ez is baj.
Egyébként meg igaz, hogy a telefon van érted, nem kell túlzásba esni.
Ha nem a gyári töltőt használod az nem gond (csak ne gagyi legyen, mert azok nem túl jól kezelik pl a feszültség ingadozást), a töltés szabályzást a telefon végzi.
Gyári aksija?
iPhone 11 pro 21 hónap alatt 92%... az baj? :D
Nyugi nincs annak baja!
Ja és végig a gyári gyorstöltővel küldtem neki, talán sosem volt normál töltőn - ja de, powerbankról. Szóval nem nyírja ki a gyorstöltő, urban legend, babona!
Az akku töltési ciklusait érdemes megnézni, az sokkal többet elmond!
Beállítások -› Adatvédelem -› Elemzések és fejlesztések -› Elemzés adatai
Keres meg a következőt: log-aggregated_legfrissebb dátum_
Koppints rá, másold ki az egész szöveget, illesztd be a jegyzetekbe, majd Keresés a jegyzetekben és keress rá az alábbi kifejezésre:
BatteryCycleCount
Amit mellette látsz számot, az az akksid töltési ciklusa. 500 alatt teljesen jó, majd 600 vagy afeletti ciklusnál illik egy akksicserét eszközölni.
Még jó hogy autóban nincs ilyen kijelzés, hogy hány %-ban kopottak az alkatrészei ...
Ne nézegesd. Arra van ez az érték, ha gondod van az üzemidővel, akkor le tudod ellenőrizni hogy az akku miatt van-e vagy sem.
Az akkuban kémiai folyamatok játszódnak le onnantól, hogy legyártották, és szerintem nem mondok vele újat, ezek a folyamatok akár használod, akár nem, rontják a tulajdonságait, öregszik. Akárcsak te. Lehet az öregedés hatásai ellen tenni, de megkerülni nem. Az akkud egyszercsak tönkremegy. Az, hogy statisztikailag x időt bír, az nem azt jelenti, hogy a tiéd pl. fél év alatt nem mehet tönkre. Akkor nem fogod használni inkább?
Ne foglalkozz vele. A töltésvezérlőt a gyártó mérnökei úgy tervezték, hogy megfelelő körülményeket teremtsen az akku töltése során.
használod a telefont
nyilván az akksi használódik
hamár szarnak érzed akkor kicserélteted
nekem is iphone van és nem foglalkozok ezzel ennyit mert minek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!