Miért csinál pixeles képet egy huawei p30as kamera?
Amikor megvettem direkt megnéztem egy csomó tesztet mert az egyik fő szempont a fotozás minősége volt. Sajnos csalódás. Kezdtem azt hinni hgy csak túl nagyok az elvárásaim, mire egy barátom által készített képet (samsung a52) átküldött az én telokra és a minőség romlása nálam egyértelmű. Sokkal homályosabban jeleníti meg. A képernyő adatokból ezt észre kellett volna vennem az elején?
Kijelző típus
Huawei P30
Színes OLED képernyő (16M)
Samsung Galaxy A52
Színes Super AMOLED képernyő (16M)
Huawei P30
6,1 hüvelyk, 1080 x 2340 képpont
Samsung Galaxy A52
6,5 hüvelyk, 1080 x 2400 képpont, 90 Hz
Képarány
Huawei P30
19,5: 9
Samsung Galaxy A52
20: 9
PPI
Huawei P30
~ 422 PPI
Samsung Galaxy A52
~ 405 PPI
Képernyő -test arány
Huawei P30
~ 85,8%
Samsung Galaxy A52
~ 84,9%
Kicsit kevesebb pixelt tud megjeleniteni, de ez gyakorlatilag nem látszik.
Milyen módon küldte át a képeket? Sok alkalmazás lebutítja a képet, ezért rosszabb a minőség.
Messenger ront rajta elég sokat....
Emailben küldje.
Ne facebookon, messengeren küldje
Vagy direktben (direktwifi, Huaweishare, Bluetooth) vagy tegye fel felhőbe (dropbox például) és a linket küldje át. Vagy e-mailben, ahogy írták.
A Facebook 3000x4000 pixeles képből csinál egy 750x563 pixeleset....
Nem értem a bajod. A képek minősége és a kijelző minősége két teljesen külön dolog.
Attól, hogy szarabb a kijelző, a készített képek minősége még lehet nagyságrendekkel jobb, nézd meg egy valamire való monitoron, ne egy miniatűr kis fos telefon képernyőn.
Ha jó kijelzőt akarsz, akkor legközelebb ne a fényképezési képességek szerint válassz telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!