Tegnap reggelre ez a kép fogadott ( Képek lent ) a telefonomon, azóta nem tudom tölteni és számítógéphez csatlakoztatni sem, mi lehet a hiba oka?
Nos tegnap mikor először használni akartam a telefonom ez a kép fogadott az értesítések közt:
Aztán ha megnyitom ezt adja be:
És semmit nem enged, sem tölteni a telefont, sem számítógépre csatlakoztatva adatátvitelt. Egyedül akkor hajlandó tölteni ha kikapcsolom, de akkor is csak úgy ha akkor csatlakoztatom a töltőre ha teljesen kikapcsolt. Ugyanakkor ha egy OTG adapterre az adatkábelét csatlakoztatom és annak a végére egy másik telefont, akkor azt a másik telefont elkezdi tölteni.
A telefon tipusa: Alcatel 1S 5028D
A fejlesztői beállításook között sem találsz, erre a funkcióra vonatkozó beállítást, amit ki lehetne kapcsolni?
Nem volt csatlakoztatva a telefonodhoz usb fülhallgató? Lehet, annak a töltési funkciója ragadt be, és letiltotta a gyorstöltést. Ha van másik (nem gyors) töltőfejed, próbáld meg azzal tölteni a telefont.
Az OTG módba váltás részben hardveres dolog csak. Ha nem fut aktívan a rendszer, nem vált át OTG módba, így a töltésvezérlő teheti a dolgát.
Bekapcsolt állapotban pedig az OTG módba váltás miatt nem kommunikál semmilyen eszközzel kliens módban, csak host -ként funkciónál és persze leadja az ilyenkor megszabott 5V -os feszültséget is (ami szép lassan akár tönkre is teheti a csatlakozót, ha az vizes).
Persze az elméletem feltételezi, hogy víz vagy fémreszelék van a csatlakozójában.
Ha nincs víz és fémreszelék sem (megnézhetnéd egy nagyítóval is akár) a csatlakozóban, akkor valószínűsíthető a csatlakozó mechanikai sérülése is, illetve szoftveres hiba is...
Sajnos így látatlanban ezt nehéz diagnosztizálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!