Tegnap reggelre ez a kép fogadott ( Képek lent ) a telefonomon, azóta nem tudom tölteni és számítógéphez csatlakoztatni sem, mi lehet a hiba oka?
Nos tegnap mikor először használni akartam a telefonom ez a kép fogadott az értesítések közt:
Aztán ha megnyitom ezt adja be:
És semmit nem enged, sem tölteni a telefont, sem számítógépre csatlakoztatva adatátvitelt. Egyedül akkor hajlandó tölteni ha kikapcsolom, de akkor is csak úgy ha akkor csatlakoztatom a töltőre ha teljesen kikapcsolt. Ugyanakkor ha egy OTG adapterre az adatkábelét csatlakoztatom és annak a végére egy másik telefont, akkor azt a másik telefont elkezdi tölteni.
A telefon tipusa: Alcatel 1S 5028D
Én arra tippelek, hogy az akkumulátorban történt valami.
A telefon akkumulátora kivehető, vagy ez már forrasztott akkumulátorral rendelkezik?
Ha kivehető, akkor van lehetőséged kipróbálni egy másik akkumulátorral?
A kiírt üzenet bizony utalhat nedvességre is a készülék csatlakozójában, ami OTG módba zárta a készülék csatlakozóját. Illetve lehet ennek oka fémreszelék is a csatlakozóban, ha netán belekerült...
Ellenőrizd a csatlakozót, nincs -e benne nedvesség!
(Ha van takarítógép, aminek nem árt, ha vizet szív fel, akkor azt azonnal használhatod egy szívószállal kiegészítve a csatlakozó kitakarítására).
Ha a csatlakozóban nedvesség van, akkor azt minél előbb (töltögetés nélkül!!!) el kell távolítani! Ha otthon nem megy, akkor vidd szervizbe!!!
Fémreszelék esetén a csatlakozóban egy hétköznapi porszívó is megfelel, amit egy szívószállal egészítesz ki (mint szűkítő) és szívod ki vele a fémreszeléket.
UI.:
A víz (ha az van a csatlakozóban) és az áram együtt sohasem jó. Korróziót okoz, el fog tűnni az aranyozás a csatlakozó érintkezőiről (elrohad alatta a réz és leválik), amitől még gyorsabban fog korrodálódni és mindenképp cserélni kellesz a csatlakozót, hacsak nem csere érett máris az oda-vissza töltögetés (és esetlegesen a folyamatosan OTG módban lét miatti állandóan jelen lévő 5V -os fesz miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!