Az akku vége mennyire lehet közel, ha töltőről levéve készenlétben az első órában 2-3%-ot esik a töltés?
Fenn van az AccuBattery app, ebből tudom, hogy a bő másfél éves akku 85% körül jár, és azt is, hogy mennyi a jellemző áramfogyasztás kikapcsolt kijelzővel. Utóbbiból számolva, egy óra alatt így készenlétben jó fél %-ot kellene esnie a kijelzett töltésnek, szokásosan ennyit is esik, de nemrég észrevettem, hogy közvetlen a feltöltés után már pár perc múlva tipikusan 1%-kal, majd 1 óra múlva még további 1-2%-kal kisebb. Ezt célzottan megfigyeltem, közben nem futottak appok, nem volt hívás.
Közel két évtizede első mobilom akkujának úgy lett vége, hogy töltéskor gyorsan teljesen feltöltött állapotot mutatott, de levéve hamar visszaállt egy igazibb töltési fok jelzésére. Beszélgetéskor ugyanez fordítva. Úgy tudom, ilyenkor kb. bekocsonyásodik az elektrolit, ezért nem követi rendesen a belső állapotot a kivezetéseknél mérhető.
Aki korábban szintén megfigyelt okostelefonján a fenti pár %-oshoz hasonló visszaesést, annál utána még meddig tartott ki végül az akksi?
Pótakkut gyártanak telefonomhoz, de ha lehet, nem szeretném, hogy szervizben szétbontsák, gondolom, utána már nem tömít ugyanúgy, és esetleg hamar elromlik, pedig nagyon jó kis készülék. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!