Külföldi ismerősöm járt nálunk és megkért, hogy had fogadja a hívásait az én telefonomra, mert akkor nem kerül pénzbe, mert ha az övén hívják az sokba kerül. Ezt nem értem! Nekem miért volt ingyenes?
Ha Magyar telefont hínak külföldről (akár Magyar-Magyart) azt a hívó fél fizeti, akkor is ha Te hívod a külföldit.
Mivel az ismerősöd külföldi ő fizette volna azt is amikor Őt valakije hívja külföldről.
nem tudom érthető-e :)
Nézz utána: "roaming".
Ha te külföldre mész, akkor te is más tarifát fizetsz, mint itthon. A bejövő, fogadott hívásokért is fizetned kell.
pl. egy német srác van nálunk, akkor:
Ha az ő telefonján fogad itt hívást:
- az német srác fizeti a bejövő hívásért a ROAMING tarifát
- a hívó fél keveset, a szokásos tarifát fizeti (Németországból hívott német számot)
Ha a te telefonodra jön a hívás
- az magyar telefon épp Magyarországon van, így semmit se fizetsz a bejövő hívásért
- a hívó fél fizeti a nemzetközi hívás díját (Németországból hívott magyar számot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!