Megbántad, hogy Samsung S20 FE-t vettél? Én igen, mit tegyek?
Életemben először elkapkodtam a telefonvásárlást és nagyon megbántam.
Samsung S8-ról váltottam S20 FE-re tegnap, de döbbeneteset csalódtam. Kidobtam egy csomó pénzt az ablakon... Az S20 FE kijelzője iszonyat gagyi a 3 éves S8-améhoz képest, másak a szín árnyalatok, a képeké is, olyan sötét, csúnya, pixeles. ÁÁ... Ez csúcskészülék? Ez??? Legszivesebben visszarepíteném jó erősen egyenesen annak az embernek, aki kitalálta, hogy ezt a gúnynevet kapja. Mondjuk én vagyok a hülye, hogy megvettem.
Vissza már nem tudom vinni, mert használazba vettem és kifizettem rá 2 éves biztosítást is.
Hogyan szabaduljak meg tőle úgy, hogy ne bukjak sok pénzt?
200.000-ért vettem... 39.000 volt a teljeskörű biztosítás 2 évre. Máshol a biztosítással együtt drágábban jöttem volna ki.
A sírás kerülget... Valaki segítsen légyszi!
Köszi.
""Hasznàlatba" akart az a szó lenni, bocsánat."
Igen, közben nekem is leesett a tantusz - kár, h itt nem lehet módosítani a hozzászólásomat.
"az S8 kijelzője sokkal élesebb és erősebb a fényereje (összehasonlítottam)"
Én S7-ről jöttem át. Igen, fizikailag kisebb felbontású asszem a kijelző az SE-ben, de én szoftveresen már az S7-ben is csak fullHD-n használtam, hadd kímélje az akksit, szóval nekem nem annyira gáz ez. Vagy csak rosszabb a szemem már.
"a vele készített fotó fakónak tűnt és sötétnek, de már orvosoltam és nagyon szép képet csináltam vele"
Szuper! Először állítólag tényleg volt valami gebasz a kamerával, de már az első firmware frissítés megoldotta nagyjából.
"nincs rajta LED jelzőfény, így majd mindig nézegetnem kell, hogy írtak-e"
Ez igaz, ez is egy olcsósító tényező volt, talán az always-on display orvosolja a dolgot.
"- nem lekerekített a képernyő széle (vagyis nem edge)"
Ez sokaknak inkább pozitívum, például nálam is.
"- nincs rajta jack bemeneti nyílás"
Szerencsére én már átálltam korábban a TWS fülhallgatóra, ezt neked is javaslom, mert sokkal kényelmesebb (főleg h én futni is járok). Meg már aprópénzért lehet teljesen megfelelőt kapni, ami töltődik is a tokjában. Én kiegészítettem egy mágneses töltőkábellel és ehhez való adapterrel a telefont meg a fülhallgatót is (Aliexpressről), így a töltéshez nem kell dugdosni, csak a mágnes rácuppantja magát ha a közelébe rakod, ami nagyon kényelmes. Korábban vezeték nélkül, Qi töltőpadon töltöttem a telefont, de ez a mágneses setup még annál is jobban bevált.
11. Válaszoló: Nagyon jókat írtál, köszönöm!😊
És mind sokat segítettetek most a lelkemen! Köszönöm! Azt hittem a kérdés kiírásánál, hogy majd le leszek hurrogva mindenki által amiért felelőtlenül vettem telefont, de pozitív csalódás ért.
A magneses töltőadapter még azert is jó, mivel nem kerül piszok a töltőkonnektorba.
A qi lap nem melegiti fel az akksit.
Meg annyi a bajom, hogy ha gyorsabban irok, elgepeli a betűket, vagy ignoralja es nem ir semmit. Sokszor vissza kell olvasni, hogy mit is irtam mivel ertelmezhetetlenne valik a szoveg.
"A magneses töltőadapter még azert is jó, mivel nem kerül piszok a töltőkonnektorba."
Így van. Ráadásul az S7-emben a töltőport ment tönkre sajnos, így azt már csak Qi padon tudtam tölteni. A mágneses csatlakozó nem gyötri a portot a folytonos ki-be húzogatással, illetve az esetleges megrántott kábel miatt sem a töltőaljzatot éri fizikai sérülés, mert a kábel megrántásakor egyszerűen a mágnes lecuppan.
A többi hiányosságát már elfogadtam, de pont a kamerájét nem tudom. Éles a kamerája, az biztos, de a lakásban nagyon sötét képeket készít, ellentétben az S8-ammal, ugyanazt fotóztam vele, ugyanabban az időben, de egymás mellé téve a két kép nagyon eltér... Nem csak telefonon, laptopon is. Megpróbálom elcserélni egy S10-re (a sima S20-at nem engedhetem meg magamnak, sőt az FE-t sem kellett volna...).
Az S10-ről mit gondoltok?
Aki ért hozzá, talán majd leírja, melyik a jobb:
S8:
12 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
S20 FE:
12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76", 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!