Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Jegyzetben tárolni adatokat...

Jegyzetben tárolni adatokat veszélyes?

Figyelt kérdés
Jegyzetben szoktam elmenteni bankokkal kapcsolatos információkat, kódokat és jelszavakat is, természetesen zárolom vagyis egy jelszóval levédem ezeket a jegyzeteket, arcfelismerő kapcsol be először. Mennyire vannak veszélyben az adataim?
2021. ápr. 30. 19:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Informatikai ismereteid után az emberi milyenségedről is tanúbizonyságot tettél. Csak sajnálni tudlak. Szép estét!
2021. ápr. 30. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

"olykor bele botlok hozzád hasonlóba"

ne foglalkozz vele!

Köznapi kereteken belül egy iPhone teljesen biztonságos!

Ha az adataitad rábízod tuti nem fogja más elloopni.

AppleID-hez kötelező bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást!

2021. ápr. 30. 21:25
 13/21 anonim ***** válasza:

Kedves #12!

A kérdező szerintem engem szid, nem téged... :D

2021. ápr. 30. 21:29
 14/21 A kérdező kommentje:

Na hát ez a szidást én kaptam szerintem, hogy nem lettem kocka fejű informatikus, már már analfabéta vagyok emiatt!

Bár ha a sok okos informatikus nem tudja eldönteni ki írta a 9-es választ, na akkor nem csak nálam nagy a baj!

Köszönöm a nem lekezelő, értelmes és segítőkész válaszokat. Megpróbálom a középutat megtalálni, ha ebben meglehet!

2021. ápr. 30. 21:36
 15/21 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagyok informatikus, csak képes vagyok gondolkozni, és amit használok azt igyekszem megismerni. Elég ijesztő ha te úgy használod a telefonodat hogy nem is vagy tisztában azzal, hogy mi van a kezedben...
2021. ápr. 30. 21:41
 16/21 anonim ***** válasza:

mexikói felállás :D mindenki leszidott mindenkit! :DDDDD

Kérdező, amint mondtam nyugodtan írd oda a dikgaudat a jegyzetekbe. Ha a kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva nem nagyon tud hozzáférni senki (bár ezt is meghekkelték már, de ahhoz nagon ostobának kell lenni....)

Ha a telefonodon az oldalsó gombbal 5x kattintasz gyorsan, akkor utána már a TouchID, vagy a FaceID sem fog működni, csak jelkóddal tudod megnyitni a telefonod.

2021. ápr. 30. 21:42
 17/21 Katoonene ***** válasza:

Szerintem először is zöld kéz a kérdezőnek, hogy érdekli adatainak a biztonsága:)

Én se vagyok informatikus, de én így élek (kicsit macerás, de a cél pont az, hogy nehezen lehessen hozzájutni adatokhoz, ha máshoz kerülne az eszköz)

Telefonon: Touch ID zárt képernyőnél, a jegyzet pedig felhőben van, mert hiába zárom le, ha nekem se lesz meg. A felhőhöz kóddal, vagy szintén Touch ID-vel lehet eljutni. A telefon pedig távolról letiltható, így ha netet kap, annyi neki. Emellett persze praktikus azonnal sim-et tiltani, minden jelszót változtatni.

Ha banki adatokon, egyéb számodra fontos jegyzet mellett mást is tárolnál, pl. jelszavakat, tényleg egyszerűbb a jelszókezelő.

Nekem még gondolatomban lenne a helyedben a beépített e-mail kliens, facebook, stb. is, mint fontos adat.

Mindenkinek más a praktikus, én egy fizetős vírusirtóval oldom meg ezeket, egyben eszközvédelem vírus ellen, jelszókezelő (jegyzettárolás), külön felhő tárhellyel (csak gépen érhető el, de nem is célom telefonról elérni).

2021. ápr. 30. 22:40
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves "Katoonene"!

Iszonyatos dolgokat hordtál itt össze - a legszomorúbb az, hogy mindezt "biztonság" címén.

Ha "felhőben" tárolsz adatokat, az azt jelenti, hogy ezek a (fontos) adatok egy másik, teljesen idegen szerveren vannak - hiszen a felhőszolgáltatás ezt jelenti. Másvalaki "őrzi" az adataidat, így bármikor vissza is tudna vele élni anélkül, hogy te azt megtudnád.

"Vírusírtó" teljesen felesleges, az esetek "98%-ában" éppenaga a "vírusirtó" alkalmazás a kártékony program.

Hogyha Facebook alkalmazás van a telefonodra telepítve, az eleve sakk-matt. Ha ez az alkalmazás jelen van, onnantól kezdve nyitott könyv az életed azon része, amit a telefonodon, telefonod előtt töltesz. Minden tetszés szerinti kép -és hanganyagot, adatokat összekanalaz a Facebook másodperceken belül.

2021. máj. 1. 05:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem, #1-es, Te így kezdted: "iPhone? Akkor nincs gond." - ez így nem egy egyszerű tipp, hanem azt árulja el, hogy szerinted csak az iPhone biztonságos!

Kérdező, az adataidat hiába tárolod jegyzetben, a jelszó már egy alapvédelem, amit ha meg is tud valaki, az arcodat nem tudja hamisítani! (legfeljebb a Te fényképedet tartja oda, bár nem tudom, hogy az nem-e csak 3D-ben ismer fel, mert akkor pláne nincs gond!) Vagy profi heckernek kell lennie az illetőnek, ha ki akarja kerülni ezt a védelmet!

2021. máj. 1. 08:13
 20/21 Katoonene ***** válasza:
21%

Azért mielőtt reagálnék bármit, megvárom, hogy írjál valamit a kérdésre, és a módszeredről.

Eddig ha jól értem, nem használsz Facebookot, emailt, utalást,egyetlen jelszavad sincs leírva, waze, semmi ilyesmi nincs azon az eszközön, ahova le van írva pl. 50 db A4 oldalnyi információ veled kapcsolatban, amit nem tudni mikor fog neked kelleni. Ja és neked lényeges, hogy elérd bárhol vagy. Ezt is vetette fel a kerdező..

Hol tárolod ezeket? Kézi táskában noteszben? Egy telefonon,net nélkül? Amit ha elhagysz, ellopnak, vége? Kíváncsi vagyok a módszeredre, mert ha meggyőzől, tudok váltani.És persze megköszönöm.

A vírusírtónál nem tudom rossz arány e 2%.. Windows 98 megjelenése óta idáig volt már egy pár vírus.

Az Unixot tudod hogy hozták rendbe hónap elején?

A felhő alapú tárhelyekről van tapasztalatod, hány % él vissza adatokkal?

2021. máj. 1. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!