Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért menti össze vissza a...

Miért menti össze vissza a telefonom a képeimet? Többi lent.

Figyelt kérdés

6-7 hónapja használom Samsung Galaxy s20 telefonomat. Tudni kell azt, hogy a Androidos készülékeken (legalábbis a Samsungokon biztos) 2 galéria alkalmazás van a telefonon gyárilag: a gyári Samsung Galéria, és a Google Fotók alkalmazás. Sokadik Samsung készülékem ez, és mindig is a gyári Galéria alkalmazást használtam, a Google Fotókat sose szerettem, de nyilván ízlés kérdése. Mindezek mellett a képeim onedrive (Microsoft) felületen a "felhőbe" is el voltak mentve, biztonság kedvéért.

A napokban történt, hogy a google fiókom jelzett, hogy az ingyenes 15 GB felhő tárhely megtelt, vagy töröljek adatokat, vagy fizessek elő nagyobb csomagra. Ezen a tárhelyen vannak egyébként a Gmail levelezések, a Google Drive adatok, illetve a Google fotókban lévő képek, amit mint megtudtam, a telefonommal készült képeket szép sorban mentegette, ezért is telt most be a tárhely. Felajánlotta az Google Fotók, hogy tömörítsem a felhőben tárolt képeket méretét, ezzel helyet takarítva meg. Mit sem sejte jóváhagytam, ezután feltűnt, hogy a gyári Galériából rengeteg képen egyszerűen eltűnt, de teljesen random módon. Ezután megnyitottam a Google Fotók alkalmazást, ahol az eltűnt képek továbbra is megvoltak, és még mindig megtelt tárhelyez jelzett az app. Ez így egyszerre zavarosnak tűnhet, nekem is az mert még most sem értem mi történt pontosan történt. Ezek után elkezdtem egyesével megnézni a Galériában még elérhető képeim helyét, és feltűnt, hogy a összes videó, és néhány random kép kivételével az összes kép a onedrive-ra lett elmentve, a Google fotókban lévő képek tárhely információjához meg hozzá sem férek.

Tudja esetleg valaki hogy hogy lehet az, hogy egyrészt a telefonom szinte önkényesen ide oda mentegeti a képeket, másrészt az eddig a Galéria Appból is elérhető összes képem egy része most miért csak a Google Fotókból elérhető?

2021. ápr. 27. 23:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért tűnt el mert te nem a felhőben hanem a saját készülékeden szabadítottál fel helyet azzal, hogy a telefon törli a készülékről és megőrzi a felhőben. Egyébként ha beállítod a beállításokban hogy a fotókat és videókat nem a teljes mértükben mentse akkor korlátlan tárhelyed lesz a Google fotókban.

A Google fotóknál ki tudod kapcsolni az automatikus szinkronizálást, de sőt ha letörlöd egyszerűbb.

A többi részét valószínűleg azért nem mentette el mert azok más mappában vannak és az a mappa nincs szinkronizálva.

2021. ápr. 28. 08:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Le kell tiltani azt, hogy automatikusan a Google Fotókba feltöltődjenek a képek, a feltöltötteket meg le kell törölni.

Google Fotók alapból közelebb van egy felhőtárhelyhez, mint egy galéria alkalmazáshoz.

2021. ápr. 28. 09:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Idő közben kikapcsoltam az automatikus szinkronizálást, és szerencsére vissza is tudom állítani a saját készülékre a képeket, bár kicsit bosszantó, hogy csak egyesével engedi.. :D

2021. ápr. 28. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!