Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone akkumulátor milyen...

IPhone akkumulátor milyen gyorsan veszít a kapacitásból?

Figyelt kérdés
Dec. vettem egy iPhone X-et, aksi 100% volt. Most 95% a max kapacitás. Két naponta töltöm , ennyi alatt merül kb 30-20-ra le. Nem csökken kicsit gyorsan a kapacitás ? Köszi ha írtok

2021. ápr. 25. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

hát passz... nekem 11 pro van és 18 hónapos és 95%-os...

használtan vetted? az akksi gyári?

2021. ápr. 25. 20:33
 2/9 DeMoR ***** válasza:

Elviszed szervízbe aztán mondhatnak tutibbat is mint esetleg itt, bár még kitudja.. Szerintem lehetne parább is.. Nekem iPhone 8-am van és 1év és 9hónapos és 85%-os.. Nekem pl lassan kinéz már egy aksi csere...

De itt egy érdekes videó a témában.. ^^/

https://www.youtube.com/watch?v=KbL-xnqCGgY

(Apple Pie - 500 töltés alatt 20%-ot romlik az iPhone akksi! - iPhone akksik, Minden amit tudnod kell!)

2021. ápr. 25. 20:52
 3/9 anonim válasza:
100%
Havi 1%-os csökkenés az teljesen normális.
2021. ápr. 25. 20:57
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
SEm van, októberben vettem 96%os
2021. ápr. 25. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Iphone XS - saját tapasztalat: júliusban lesz két éve, hogy vettem a telefont, de már eleve amikor kivettem a dobozból, csak 99% volt és kb. két hét alatt 98% lett. Akkor kicsit aggódtam, mert ha ez a tendencia marad, akkor kb. egy év alatt kuka az akksi. De a folymat nem lineáris: volt, hogy fél évig ugyannyi volt, aztán hirtelen két hét alatt esett 2%-ot. Mostanra érte el a 85%-ot, ahol még mindig nem lassul, nem kapcsol be a teljesítményfelügyelet, csak érezhetően rövidebb lett az üzemidő (reggel töltőről levéve 100%, átlagos használattal estére 20%).

Én most kicseréltettem, mert ennyit nekem megért, hogy gyakorlatilag lett egy új telefonom.

Amit megtehetsz az akksi hosszabb élettartama érdekében:

- ne merítsd 20% alá, ha feldobja az értesítést, tedd töltőre.

- Lehetőleg ne töltsd gyorstöltővel (a sima 5W-ossal is elég gyorsan bele lehet pumpálni egy napnyi üzemidőt).

- Lehetőség szerint kerüld a vezeték nélküli töltést, főleg nyáron a nagy melegben, mivel elég rossz a hatásfoka, lassan tölt és közben jelentősen melegszik az akksi, főleg ha tokban is van.

- Ne használj utángyártott töltőt, sem fejet, sem kábelt. Csak eredeti Apple kábellel töltsd, autóban is. Nekem az előző telefonom (iPhone 6) egy 300 forintos kínai kábel nyírta ki (töltésre jó lesz, gondoltam - rosszul).

- Ha este töltőre rakod és csak reggel húzod ki, legyen bekpacsolba az optimalizált akkutöltés - tényleg jó dolog és inteligens, ha nappal kell tölteni, akkor felismeri, hogy ez nem az éjszaki töltés és feltölti 100-ra, éjszaka viszont csak 50%-ig, utána a maradék 50-et ébresztés előtt.

+ tipp: ne aggódt túl a dolgot, az akkumulátor egy elhasználódó alkatrész, ha megfeszülsz sem fog 2 - 2,5 évnél többet bírni, akkor cserélni kell, ami nem olcsó, de cserébe újjá születik a telefonod. (Ja, és csak hivatalis Apple szervizben cseréltess, az utángyártott akksi nem annyival olcsóbb, mint amennyivel szarabb).

2021. ápr. 26. 08:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat,kicsit megnyugodtam,hogy akkor ez normalisnak mondhato elhasznalodas. Minden jot nektek,üdv.
2021. ápr. 26. 09:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális. Nekem iPhone SE 2020 van, októberben vettem és most 97%-os. De amúgy ez a százalék nem teljesen pontos, úgyhogy ne izgulj ezen, csak használd a telefont. 😊
2021. máj. 4. 08:47
 8/9 anonim válasza:
Nekem 7 van 2 éve hamarosan, mindenfele szar kábelt használok mert mindegyik autóba másik van és olcsó szart használunk mert 1 hónapnál nem bír többet az eredeti, ütöm vágom hol tokkal hol anélkül, hol üveg fóliával hol anélkül. Vannak rajta karcok, az Alu kereten utodesek, de azt kell hogy mondjam elég erős telefon, szerintem nincs más konkurens aki ilyen strapabíró okostelefont gyártana
2021. júl. 29. 13:08
 9/9 anonim válasza:
Ja az lemaradt, hogy állandóan tolton van mert ilyen 200-300% közt van a napi használat és 85% az akksi
2021. júl. 29. 13:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!