Lehet használni a telefonok esetében gyorstöltőt?
Ettől hamarabb nem tud. Így is sz@rok az akkuk, ennek már nem árt semmi.
Amúgy meg senki sem áll pisztollyal a fejed mellett hogy márpedig gyortsöltés mert véged. Te dömtesz.
Amúgy az érv vele szemben, hogy veszít a kapacitásából.
Nézzük.
Van egy akkud 100%-al.
De fosol hogy baja lesz, és nem meríted, nem töltöd, nem használsz gyorstöltőt, és a kapacitása 50-60%-á használod ki.
Én immár 4 éve szärok erre, minden este gyorstöltőre kapcsolom, reggel indul a nap 100%-al. Nem babusgatom, nem figyalam folyton hogy mennyin van, nem nézegetem a statisztikát hogy az akku hány százalékos.
Te azt választod amelyiket akarod. Aki új telefont vesz, az mind vigyázni akar rá, nehogy már a drága cuccnak baja legyen, nehogy más még költeni is kelljen rá, nehogy más ne lehessen majd eladni, stb.
"attól hamarabb elöregszik, hamarabb megy tönkre az akkumulátor."
Hidd el, tök mindegy hogy 2 év 2 hónap múlva cserélsz akkumulátort, vagy 2 év 3 hónap múlva.
Ha a telefonod támogatja, akkor igen. De az a töltőtöl is függ, mert a töltésnél 3 féle módot különböztetünk meg:
1. Gyorstöltés (1-2óra)
2. Vezetékes töltés (2-3.5óra)
3. Lassútöltés (5-8óra)
A gyorstöltéshez gyorstöltő és eg ahoz való vezeték kell.
Mellesleg hamarabb fogsz telefont cserélni, mint hogy elromlana az akku.
“Mellesleg hamarabb fogsz telefont cserélni, mint hogy elromlana az akku.”
De én 6-7 évre szoktam tervezni a telefonjaimat. Iphone xs képes gyorstöltésre? Muszáj az adapternek apple-nek lennie? Nem lehet valami olcsóbb márkájú?
"Iphone xs képes gyorstöltésre?"
15W-os "gyors"töltést tud.
"Muszáj az adapternek apple-nek lennie? Nem lehet valami olcsóbb márkájú?"
Az Apple cuccoknál mindennek Apple-nek kell lennie. Vagy legalább kell rendelkeznie MFi certifikációval.
Nem tudtuk eddig, hogy Iphone-ról van szó. Androidost általában 2-3 évente cserélnek, mert már nincs frissítés, lassú, vagy elavult az android.
Iphonenál még a régebbiek is ugyanúgy használhatóak(pld iphone 7), és mivel jól optimizált rendszerük van, nem is lassulnak be.
"De én 6-7 évre szoktam tervezni a telefonjaimat."
Az a te bajod.
A gyártók nem erre terveznek.
De akku csere is létezik már elég régen, nem ördöngősség.
Normál esetben a telefon egy eszköz, az igényeim szolgálja ki, és nem fordítva.
"De én 6-7 évre szoktam tervezni a telefonjaimat."
Az nagyon sok idő, már az első fél órában történhetnek érdekes dolgok.
A 18 hónapos telefonom akkujának állapota a múlt héten lett 96-ról 95%-os.... nincs is már töltőm csak a gyári gyors... Igen... tényleg TÉNYLEG TÖNKRETESZI az akkur a gyorstöltés! :D
Ne vegyél be mindent amit a nőklapjában, meg a blikkben meg a hvg "tech" rovatában olvasol, mert rövid úton meg fogsz bolondulni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!