Hány éves kortól kell a gyereknek telefon? És szerintetek milyen kellene hogy legyen az első telefon?
A kérdés magért beszél, nem ismétlem!
Esetleg még 1 pluszkérdés:
Ha megláttok egy kb 7-8 éves gyerek kezében egy telefont, azt gondoljátok korai még neki, vagy hidegen hagy titeket az egész, hogy más gyereke mikor kapja meg élete első telefonját?
Remélem érthetően tettem fel a kérdést, de ha nem világos, akkor nyugodtan kérdezzetek rá :)
Én 3.-as lehettem,mikor kaptam először telefont(megvoltam őrülve érte..),ekkor Siemens A50-est kaptam..nagyon bírtam:)
Aztán lejárt...utána 5.-es voltam,mikor kaptam a Sony Ericcson K300i-met..ami 8.év végéig kitartott.Utána lett Samsung S5230-ám:D azt is imádom..eddig nem panaszkodhattam semelyikre sem.Jól tartom őket,nem ejtem le,nem dobom vízbe..stb.:D
Én ha meglátok egy kisgyerek telefonnal, mindíg mondtam magamban, hogy minek az neki. De ha belegondolok a mai világban azért csak kéne neki egy telefon. Főleg akkor, ha nem tudsz érte menni az iskolába, egyedül jön haza, meg ilyenek. Beviheti az iskolába a telefont, csak le kell némítania, már hogyha ért hozzá. Nem kell komoly telefon neki, az alap dolgokat persze tanítsd meg neki.
Röviden: Szerintem vegyél neki.
Amikortól egyedül jár, mondjuk edzésre.
Pl. egy falusi kisgyerek már 8 éves korában bejár a városi iskolába egyedül, vagy az én lányom pl. a megyeszékhelyen egyedül járt haza, gyalog 2km-t, vagy egyedül járt a táncpróbára. Neki kell, mert ha bármi történik, vagy nem ér oda időben tudjon szólni. Ő pl. egyszer állt az esőben negyed órát, mert ott kellett várnia a testvérét, és nem mert beállni a kapu alá, mert mondtuk, hoyg ne mozduljon.,Akkor kellett volna. Vagy egyik kis osztálytársának edzés végére ellopták a nadrágját. Igaz, az edző megoldotta, d emégi sjó volt felhívni anyut.
De pl. egy pesti gyereknek, akit hoznak-visznek, kísérnek, neki nem kell, mert a suliiban csak nyűg, és ha elveszti , baj. Igazából drágát nem szabad adni, mert nehéz még annak a kicsinek vigyázni rá. Alsósnak csak olyat, mi nem baj, ha elvész, vagy megsérül. Felsősnek már lehet játékszerként is ajándékozni. Alsósnak meghosszabbított köldökzsinór.
szerintem annyira gáz egy 8 évesnél a telefon..most minek neki? hozzák, viszik a szülei iskolába, háztól, házig( jó esetben). én 14 voltam mikor először kaptam telefont, és egyáltalán nem hiányzott korábban. Egyénként az öcsém 8 éves, és el sem tudnám képzelni, hogy telefonja legyen. Meg minek? Utálom a telefonnal villogó szarosokat..Szerintem olyan kortól kell a telefon, amikor már elengeded egyedül akár kimenőre a haverokkal, vagy ilyenek..addig szerintem értelmetlen, mert mire használná? Ja am szerintem olyan 12-3-4 körül kezdődik ez a kor, addig fölösleges.
18/L
én 11 évesen kaptam előszőr telefont.
előtte nem is volt rá szükségem.(volt olyan osztálytársam aki már 10 évesen kapott) de persze akkor hol voltak az érintőképernyősök:DD
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!