IPhone vagy Android 2021-ben? (szavazás)
Szerintem semmi értelme a kérdésnek, azért, mert a maga módján mindkét rendszer stabil, kiforrott és használható.
Az android sem az a bughalmaz mint nagyonnagyon régen az első verziók, és ott is kaphatsz pár év frissítést.
Másrészt szerintem túl van tolva ez a frissítés mánia. Egy android 8-as verzión ugyanazokat az appokat használhatod mint a legújabbakon. Innentl meg majdnem tökmindegy.
ez a kötöttség meg tökömtudja sem az igazi már. Hiszen androidnál is megkapod a rendszert aztán heló. Nyilván tudod változtatni a hátteret meg az ikon elrendezést. De legjobb gyárilag hagyni a legtöbb dolgot. Azért már nincs az a "főzés" mint régen a rendszerekkel.
Régen a SONY által telepakolt felesleges programok helyett megváltás volt egy CyanogenMOD rendszer. Ma egy Oneplusnál tök mindegy, hiszen egy tiszta rendszert kapsz amit nem éri meg piszkálni.
Amúgy ma már azt sem lehet mondani, hogy az Apple drága lenne, hiszen a Samsung is drága.
A Huawei is az lenne. Ha nem nyírják ki a Google-t rajta, akkor piacvezető is lehetne.
Az Oneplus sem az olcsó flagship killer, Xiaomi is jön fel árban is.
Szerencsére olyan világot élünk ahol árszintenként lrgalább 3-5 telefonból lehet választani.
iPhone nekem nem volt még de Androidot abszolút nem ajánlom.
Baromi hamar elavul. Jön egy frissítés és már dög lassú a telefonod és vehetsz újat. Az iPhone az talán időtállóbb.
"Baromi hamar elavul."
Ez ilyen formában egyáltalán nem igaz.
Tegyük hozzá, a lassulás utoléri az iPhone-okat is. Frissítés ide vagy oda. Még perelték is őket ezért.
De ugyaúgy utolér minden más telefont.
Tény, Android vonalon is mindig voltak görénységek. Még nagyon régen a Sony valahol ebbe bukott bele, hogy évente kiadott ugyanazzal a hardverrel, tudással telefont de frissebb rendszerrel, miközben a régi telefon is simán elbírt volna 1-2 frissítést.
Vagy nekem Oneplus 3T-m van. Sajnos tény, hogy a beharangozott 9-es android frissítés egy kalap szar lett. Igazi bughalmaz.
Viszont ha a frissítést leszámítjuk, akkor maguk a telefonok évekig használhatóak maradnak. Egy S6 vagy S7 Galaxy vagy az Oneplus 3T is teljesen használható a mindennapokban a korűbbi 8-as Android rendszerrel. Nyilván lassabb lesz, de messze használhatóságon belül marad és 4-5 éves telefonokról beszélünk.
Azt is tegyük hozzá, hogy az iPhone még az olcsóbb telefonjaival is felső-közép kategóriát céloz meg, alapvetően meg egyértelműen a csúcsot.
Ezzel szemben Android mint rendszer fut a 30 ezres telefonon meg az 5-700 ezres hajtogatható Samsung csodákon is.
Nyilván nem ugyanazt a frissítési szolgáltatást, optimalizáltságot kapja egy alsó kategóriás telefon meg nem ugyanazt kapja egy felső kategóriás.
Ráadásul az emberek többsége átlag 2-3 évente cseréli a telefonját, annyi időt meg kibír rendszertől függetlenül bármelyik. Egy csúcs telefonnál ez az idő kitolható 4-5 évre.
#17 #18 Nehogymár hülye kifogásokkal védjétek ezt az amúgy egyáltalán nem szülségszerű szoftver okozta elavulást. Pont ezaz #17 h a hardware még bírná, de mégis irritálóan lassú az android 9->10 váltás óta az enyém.
Tudom miről beszélek informatikus vagyok. Az androidosok csináltak már sok idiótaságot. Pl bevezettek egy új hosszúságmértékegységet, mintha abból ne lenne elég. Az android az "új windows".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!