Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonom vírusos lett, de...

A telefonom vírusos lett, de hogyan?

Figyelt kérdés

Exagear windows emulatort szoktam használni, de véletlenül vírusos GTA 4-et töltöttem le, és valahogy rámászott a telefonra. De hogyan, amikor exe fájl volt a GTA 4? A telefon tudtomban nem tudja kezelni az exe fájlokat. Lefuttattam voln egy Kaspersy-t, de mihelyst rányomtam az ikonjára, eltúnt onnét, valszeg törölte magát. Az avast ugyanúgy eltünt, hiába töltöttem le. Gyári vissza nem segít, mert a vírus magának adott rendszergazdai engedélyt, és a telefon rendszerfájlként érzékeli. Géphez nem merem kötni, mert arra is átmászhat simán. Kb 5 perce jött egy ilyen értesítés: "Figyelem! Az Ön Android rendszerén szokatlan tevékenységet észleltünk, ezért kérjük, ne osszon meg semmilyen bizalmas adatot egyetlen alkalmazásban sem. Kérjük vegye fel a telefon gyártójával a kapcsolatot további információért".

Mit tudok tenni?

2021. márc. 6. 19:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Teljes rendszer újraírás szükséges, ahogy előttem írták, ezt gépen keresztül kell elvégezni.

Egy próbát megér: [link]

2021. márc. 6. 20:11
 12/18 A kérdező kommentje:

Én megtenném, de mivan, ha átmegy a gépre a vírus? Csak az AVG van rajta

2021. márc. 6. 20:29
 13/18 anonim válasza:
100%
van olyan linux operációs rendszer ami vírusirtóként üzemel fut live dvd -ről fel sem kell telepíteni csak bootolni róla és fut próbáld meg azzal letakarítani
2021. márc. 6. 20:37
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Konklúzió: mindenki kerülje ezeket a szutyok Windows emulátorokat, mert semmi értelmük. Sok felesleges körtől megkíméled magad, ha inkább spórolsz egy jobb gépre, amin tudsz játszani szabadon.
2021. márc. 6. 20:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Dobd fel egy régi nem használt gépre, ha van otthon.

De a #13 által írt linuxos pendrive is jó.

Aztán flasheld a gyári romot.

2021. márc. 6. 21:08
 16/18 A kérdező kommentje:

Jó ötlet, van egy régi windows 7-es gépem, csak nincs hozzá tápegység :/ de esetleg a mostani gépemből megpróbálom átrakni, hátha jó lesz.

2021. márc. 6. 22:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy próbát megér. Tehát: leszeded a netről(gépen) a telefonhoz tartozó legfrissebb rendszert->letöltöd azt a programot, amellyel újra tudod rakni a telefont->kikapcsolt állapotban csatlakoztatod a géphez(ez azért fontos, hogy ne menjen át a vírus)->nyitod a boooadert telefonon->fastboot módba rakod a telefont->a program segítségével újratelepíted az Androidot.

És legközelebb ne használj Windows emulatort, mert NEM MŰKÖDIK, lassú, és jàtszani aztán végképp §zar. Egyébként sem értem, hogy GTA 4 telefonon? Még gépre is rosszul portolták át, erre te meg emulálod? Hiába erős a telefonod, ha azt nézzük, talán egy 2005-ös gép szintjén van. Egy telefon sosem lesz olyan erős, mint egy gép, márcsak azért sem, mert nem megfelelő a hűtés, az áramellátás nem kenne elegendő egy erősebb hardverhez. És még kompaktnak is kell lennie. :D

2021. márc. 6. 22:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Fogod és elviszed szervizbe és ők megcsinálják neked .vagy garanciával vagy anélkül de rendesen hozzáértéssel.

Egy drága és jó telefont így haza vágni ,nem normális dolog .

2021. márc. 7. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!