Ez mit jelenthet ill. hogy lehetséges?
Ma telepítettem az egyik bank alkalmazását a telefonomra s a megnyitásnál ez a figyelmeztetés jelenik meg:
"Alkalmazásunk érzékelte, hogy az ön készülékén elérhető a rendszergazdai hozzáférés (rootolt), amely bizonyos esetekben visszaélésre adhat okot."
Korábban nem találkoztam ilyesmivel. A telefon nincs megbuherálva.
Köszi
Kezdjük ott, hogy mi az a gyökerezés? :)
A telefonnak nem volt más tulaja, újonnan vettem. S a gyári operációs rendszer van rajta. Ill. gondolom annak egy friss(ített) verziója.
Köszi. Így már értem, hogy mi ez. Azt viszont továbbra sem, hogy ez hogy lehetséges az én telefonommal. :) Ill. kérdés, hogy valóban így van-e. Az Erste Tank mától bevezetett Gyuri névre hallgató rettenetét telepítettem. A f@zskönyvön s Gugli Játékon (meg talán más helyeken is) özönlenek a panaszok Gyuriról. Először azzal kapcsolatban, hogy be se lehetett lépni, aztán meg még 4124145321412 féle más panaszról s hibáról lehet olvasni. (Én be se tudtam lépni, mert nem lehet elforgatni azt a nyavalyás applikációt, mivel régi a telefon s itt-ott már nem jó a képernyője.)
Így elképzelhető, hogy Gyurinak köszönhető ez s ez igazából egy hibás üzenet?
Ha pedig tényleg meg lett gyökerezve a telefon (hogy ki által vala, az persze egy rejtély marad), akkor meg lehet nézni valahogy, hogy valóban így van-e?
S ha igen, akkor mi/ki által történt?
S hogy lehet gyökérteleníteni?
Köszi.
- hol vetted a telefonodat?
- asználtan vetted?
- aki androidon bankoz, az annyit is ér
- aki androidon bankoz, annak úgy is kell
Nem használtan, újonnan. Még mikor működött, akkor a pandawillről rendeltem.
"- aki androidon bankoz, az annyit is ér
- aki androidon bankoz, annak úgy is kell"
Ez gyönyörű okfejtés. Ezzel igazán sokra megyek vagy épp bárki. :)
Ez megmutatja , hogy az eszköz rootolt-e.
Rootolt eszköz nem feltétlen azt jelenti, hogy a rendszergazdai jogokkal egyáltalán nagyobb eséllyel élne vissza egy távoli felhasználó, mint eleve az adminisztrátor, mint gyártò.
Kezdetben biztosan problémás egy saját e- banki rendszer kifejlesztése, mint egy drágább licensz megvétele, de valóban érthetetlen számomra, egyáltalán üzletpolitikával kollektív kisbetűvel nevesíteni egy hazai rendszert egy olyan nagy bank, mint az Erste magyar modellben, amelyik a Sparkasse leánybankja, a rendszerüket pedig egy pap nevével közönyösen feketébe is taszítja.
Egyébként a Google segít mindenben, hacsak direkt nem a mobilgyártò infszervizese.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!