IPhone 11 pro-t a szolgáltató le tudd-e tiltani úgy hogy ne kapcsolódjon be?
Venni szeretnék telefont és azt mondták hogy ezeket pl egy szoftver frissítés alkalmával sem tudják letiltani pl ha nincs fizetve
Ha frissíted ugyan úgy be fog kapcsolni stb
Ez igaz ?
Tiltáskor a készülék IMEI száma kerül feketelistára.
Tehát lehet használni a készüléket, de a telefonálás, sms küldés, mobilinternet használat nem lehetséges, mivel mobilhálózathoz nem tud hozzáférni a telefon. Ha más SIM kártyát raksz bele akkor sem.
Csak wifin keresztül tudod használni.
Ha már tiltott telefont veszel azt te nem tudod feloldatni.
Ha új telefont veszel és aztán nem fizeted akkor amellett hogy tiltják durvanagy galibába is sodrod magad. Először jönnek majd a felszólítások, aztán átadják egy követelésbehajtó cégnek a tartozásodat. Ami a 11 pro árát tekintve már eleve nagy összegről fog indulni. Ha továbbra sem fizetsz akkor szépen be fogják rajtad hajtani ahogy tudják.
mi nem volt jó a 2-es válaszban hogy lepontoztátok?
"pl ha nincs fizetve"
Ebból arra következtettem, hogy részletre vásárolt telefonról van szó.
A gyári független készüléket is le tudja tiltani a szolgáltató. Ha mondjuk egy lopott készólékről van szó és a tulaja jelentette a lopást.
Amikor a sim kártya bejelentkezik a hálózatra, akkor elküldi a saját azonosítóját és a telefon imei számát is. Innentől ott tartunk amit fentebb írtam. Nincs telefon, nincs mobilnet, stb.
És innentől kezdve azt is tudják, hogy hol vagy... szóval az már a te bajod ha lopott telefonnal orgazdáskodsz.
Én nem pontoztam le
Egy szóval sem mondtam hogy én kihoznám a telefont előfizetésre és nem fizetném a részletet
Csak most hogy keresek mobiltelefont mindenki azzal jön h ezeket nem tudják letiltani stb
Egyébként én csak arra lennék kiváncsi h HA szoftver frissítem akkor be fog-e kapcsolódni ha netán az adott telefon nincs fizetve a szolgáltatónál de hálózatott most ugyan úgy fog és minden normálisan működik rajta
Ha független készülék, és nem fizeted a számlát a SIM t fogja blokkolni.
Másrészről igen az #2 jól mondja , hogy IMEI szám alapján ki tudják tiltani a telefont a mobil hálózatokból. De szolgáltató frissítéseket nem tudja blokkolni.
A tiltás a szolgáltatónál történik.
IMEI szám cserével lehetséges csak a tiltás kikerülése.
Az IMEI szám megváltoztatása garancia vesztéssel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!