Mi az, amiért díjat számít fel a szolgáltató, ha mobilommal kapcsolódok az internetre?
Néhány napja vettem egy okostelefont (Androidos). A havidíj tartalmaz 90 Mb adatforgalmat, de pontosan mi számít adatforgalomnak? Igazából nem lógok egész nap az interneten,de egy-egy alkalmazást letöltöttem (mondjuk ezt tudom is, hogy annak számít). De ha pl megnézem az e-mail-eket, vagy csak simán letöltés nélkül böngészek...?
Nem vagyok egy nagy mobilguru, a telefont is "véletlenül" vettem, de közben nagyon megtetszett, hogy tényleg ilyen "okos". Szeretném kihasználni az előnyeit,de nem akarok havonta tízezreket fizetni.
Adatforgalom = letöltés és feltöltés összessége
Minden tartalom és bejövő adat betöltése, a böngészés is letöltéssel jár, ahogy maga a fájlletöltés is, az üzenetküldés és egyéb kimenő adat pedig feltöltés.
Köszönöm a válaszokat. Igen, a Telenornál van okostarifa 90-es díjcsomagom. Úgy rémlik, hogy az eladó azt mondta, hogy a díjcsomag korlátlan böngészést és e-mailezést foglal magában.
Viszont a telefonom alkalmazásai között azt látom, hogy némelyik a háttérben fut; anélkül, hogy elindítottam volna. Naszóval, ezért pl kell fizetnem?
Ja, és még azt is mondta az eladó, hogy azt a 90 MB-ot nem tudom túllépni, mert ha elérem, akkor a net annyira lelassul, hogy nem tudom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!