A hívás fogadójának is fogy a pénze miközben telefonál?
Olvasd el a szerződést.
(Amúgy nem, de ilyet csak az kérdezhet, aki nem olvasta el, amit aláírt.)
A kilencvenes évek legelején a Westel 06 60 (450mHz) rendszerben így működött, hogy a fogadott hívásért is kellett fizetni.
A GSM rendszernél is előadódhatott a fizetős roaming korában, hogy ha külföldön volt a delikvens és ott fogadott hívást, akkor úgymond a határon túli hálózathasználatért a hívott fél fizetett.
Pár éve megint szárnyrakaptak azok a fake news konteók, hogy valami külföldi számról felhívnak és ha felveszed, akkor többszázezres tartozásod lesz stb.
Én ekkor mindhárom hazai nagyszolgáltatót megkeresetem e-mailben és kértem hivatalos, általuk nyilvánosan is vállalt állásfoglalást azügyben, hogy hazai, azaz belföldi mobiltelefon, belföldi tartózkodás mellett porodukálhat-e bármely élethelyzet olyat, hogy a fogadott hívás fizetési kötelezettséget generáljon. Mind 3 szolgáltató állásfoglalása határozott NEM volt.
Külföldről indított, magyar illetőségű telefon felé irányuló hívások esetén sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!