Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyire fontos üvegfóliát...

Mennyire fontos üvegfóliát tenni a mai telefonokra?

Figyelt kérdés
Régi telefonok kijelzője könnyen karcolódott, de úgy tudom, hogy már kemény, üveg kijelzője van a telefonoknak, így a karcoktól nem kell óvni. Van olyan, aki 1-2 éve használja a telefonját üvegfólia nélkül? Mik a tapasztalatok? Amúgy egy Poco X3 NFC-t fogok venni.
2021. jan. 9. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy drágább telefonra lehet, hogy érdemes. De én a xiaomi redmi note 7 telefonomra nem raktam. Másfél- két éves a telefon, de egy karcolás nincs a kijelzőjén. Gorilla glass 5-ös üveggel gyártották.
2021. jan. 9. 22:14
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Minden egyes telefon kijelző képes karcolódni, a kérdés az, hogy mivel karcolod. Sőt, nekem volt olyan is, hogy az üvegfólia ripityára tört, a képernyőnek semmi baja nem lett. Nem tudom üvegfólai nélkül lett e volna valami, de én inkább nem kockáztatok. Bár most egy elől hátul rápattintós tokom van, így az eséstől sem félek.
2021. jan. 9. 22:18
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Ez attól is függ, hogy milyen helyeken használod a telefont. Pl apukámnak a gyárban sokszor zsebben van a telefon. Van rajta üvegfólia + ütésálló tokban tartja. Többször lesett már, vagy csak "rosszul koccant" valaminek bent, de szerencsére csak az üvegfólia tört ripityára. Meg volt már hgy buszon is leejtette véletlenül. Kb kéthavonta cserélem neki a fóliát, de a telefon és a kijelző az még ép.

Honor view 10 telefonja van, kb 2 éves.

Nekem Honor 9-em volt 3 évig (nemrég ment tönkre az akkuja, aztán akkor cseréltem is már), azon 2db fólia volt csak. (1x kellett cseréljem, mer véletlen ráejtettem egy csavarhúzót fejjel előre.) Zsebben hordom, buszozok is, de az én munkahelyem ilyen szempontból kb veszélytelen.

Én biztonsági okokból mindig tennék rá fóliát. Egy jó fólia is megvan pár ezer forintból, de ha kijelzőt kell cserélni, az több tízezer.

Meg már kicsit babonából is fóliázom a telefont, mert mindig volt a telefonjaimon és nem is törtek be a kijelzők.

2021. jan. 9. 22:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, én mindig vigyázok rá, és óvatosan is fogom meg, hogy le ne ejtsem. Soha nem kerül kulcs, vagy fémpénz mellé a zsebben.
2021. jan. 9. 22:28
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Én inkább veszek aliexpressről 700 ft-rét 3-4 üvegfóliát, minthogy 80-90e forintért kicseréltessem a kijelzőt...

(AMOLED, azért ilyen piszok drága)

2021. jan. 9. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Sosem használtam semmilyen fóliát telefon kijelzőn,nem is fogok.De nyilván van olyan felhasználási terület ahol jó ha van,fentebb írtak is példát.
2021. jan. 10. 08:36
 7/9 A kérdező kommentje:

Nekem most 3,5 éves Honor 8 van. Ebay-ről rendeltem hozzá üvegfóliát anno, és én tettem rá. Én se teszem úgy zsebbe, hogy kulcs, vagy egyéb fémtárgy van mellette, de leejtenem sikerült már, és meg is repedt a fólia. Nem azt a pár ezer forintot sajnálom rá, hanem kevés olyan webáruház van, ahol kérésre rá is teszik, és én már fóliásan kapom készhez, én meg sajnos olyan ügyetlen vagyok, hogy sose sikerül elsőre jól rátenni. Szinte mindig marad egy porszem a fólia alatt, és légbuborékos lesz. Legutóbb tesóm szülinapjára rendeltem egy telefont, plusz elég drága üvegfóliát is, és el is b...tam a felrakást, így fólia nélkül adtam oda. Ebay-en olcsó, lehet gyakorolni vele, de 2-3 hónap mire megérkezik.

Most arra gondoltam, hogy nem teszek rá, és majd vigyázok, hogy ne essen le, de ezt senki nem tudja garantálni.

Akkor Ebay-ről rendelek négyet, hátha egyet sikerül jól rátenni.

Köszönöm a válaszokat!

2021. jan. 10. 09:20
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
Használok, párat már lecseréltem mert megsérültek. Nem óvom a széltől, kirándulásokon is rendszeresen a telefonnal térképészkedek.
2021. jan. 10. 11:31
 9/9 anonim válasza:
65%
Érdemes. Sőt, én nem is fóliát, hanem üveglapot választanék. a poco telókkal nincs tapasztalatom, de szerintem minden okostelefonra érdemes rakatni.
2021. jan. 16. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!