Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Beleejtettem a vízbe a telefon...

Beleejtettem a vízbe a telefonom, hogyan tudom kiszárítani?

Figyelt kérdés
Huawei p30 lite, nem lehet leszedni a hátlapot :( miután kiszedtem, meleg volt és rezgett, jobb híján beleraktam rizsbe, de így, hogy nem tudom szétszedni, gondolom, semennyit nem ér.

2021. jan. 1. 20:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Az ezer éves nyomógombosok rizs nélkül is lesz@rták a vízbe esét.

Olyat ismerek, hogy egy éjszakán át vízben volt a telefonja, de szétszedte, 3 napig hagyta csak úgy magára száradni, s utána működött.

Mondjuk olyan ismerősöm is van, akinek a gombos telefonján átment a kocsi, s semmi baja se lett...

Régen mások voltak a telefonok. :D

2021. jan. 2. 22:24
 22/26 A kérdező kommentje:
Emlékszem, mikor kicsi voltam, apum áttolta a sajátján a talicskát, és az is túlélte. :D Lehet ilyet kéne beszereznem, mert mostanában mindig csinálok vmit szegényekkel. :D
2021. jan. 2. 22:29
 23/26 anonim ***** válasza:

Tényleg remélem, hogy jól nézel ki, mert azt sem sikerült felfogni, hogy nem én írtam a kommentet. 😁

De nagyon cuki vagy.

Szilikátos macskaalom többet használna, mint a rizs, ha már feltétlen bele akarja valaki tenni a telefonját valamibe.

Mindenesetre leírom egyszerűen:

Nyáklap-forrasztás nem szereti a vizet, mert korrózió lép fel. Ha nem lehet kivenni az akkut, akkor az elektromos áram gyorsítja a korróziót, ezen nem fog segíteni, ha beleteszed egy tál gabonába. Max rontani fog rajta, mert a rizspor bemegy oda, ahová a víz is.

Szerencsére sosem tanítottam fizikát a diplomámmal, de ha már nincs normális fizika tanár, aki leadná a 8. osztályos tananyagot, akkor a youtubeon nézhetnétek valami értelmeset is. ( jut eszembe, 6. osztály, mert technikán akkor kellene az áramköri elemeket venni)

2021. jan. 2. 22:44
 24/26 A kérdező kommentje:

Nem szoktam felhasználónevet nézni, így ezt valóban benéztem, de nem baj, osszátok el :D Melyik kinek az inge, az így is érthető, legközelebb meg nézek nevet, tanulva a hibámból, és írok 2 kommentet. Bocsánatot is kérnék, ha nem lett volna benne sértés. :)

Köszönöm, hogy leírtad. Igazából egyáltalán nem ragaszkodok a rizshez, csak kíváncsi voltam, hogy mi értelme lehet.

Nekem nem volt soha normális fizika és kémia tanárom, leginkább csak félelmet keltő volt, minimális félvállról odaböfögött magyarázattal... Arra még nem tudtam magam rávenni, hogy felnőtt fejjel újra átolvassam.

Nem szokásom hülyeségeket nézni neten, tanulásra használom, vagy értelmes időtöltésre, de fizikával kapcsolatos videók nézegetésére még nem vitt rá a lélek, mivel más az érdeklődésem, még ha vannak is alapismeretek, amiket nem árt tudni. Vagy te minden tárgyból tájékozott vagy, ami általános iskolában/középiskolában volt? Mert akkor elismerésem (tényleg).

2021. jan. 2. 23:08
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem, oroszból hülye vagyok 🤣, pedig 1,5 évig tanultuk.

A többi még megy, amiben meg nem vagyok biztos, azt megtalálom a google-n. Meg kellene tanuljátok használni a google-t, ami sajnos nem annyiból áll, hogy beírod, hanem értelmezed és szelektálod a találatokat!

2021. jan. 2. 23:48
 26/26 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek. Én tudom használni, de azt is szeretem, ha az emnerek saját tapasztalatot osztanak meg. Na meg ott van a Google Tudós is... :)
2021. jan. 4. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!