Mit okoz egy hacker a telefonomon? Megnyitok egy linket, és ő hozzáfér a telefonomhoz? Milyen következményei lesznek? Bővebben lent
Valaki küldött nekem egy linket, amire egy screenshot volt írva. Megnyitottam, aztán utána pár másodperc múlva írta is az illető,hogy hány százalékon vagyok, és a telefonom fajtáját. Mindkettőt rögtön eltalálta, így biztos,hogy nem tippelt.
Egy várost is megemlített,meg egy telefonszolgáltatót.
A kérdéseim,aggályaim azok lennének,hogy mihez férhetett még hozzá? Mit láthatott, találhatott meg a telefonomom? Ilyenkor mi van, ha ennyi adathoz is hozzáfért a telefonomon? Mihez még? És milyen következményei vannak? Hogyan lehet ezt helyrehozni? "Eltűntetni?"
No para, nem hacker de még nem is vírus.
Ha megfigyeled sok olyan álhirdetés is van a neten ahol pl "Andrea társat keres *te városod, faludban*" Ha felmész egy weblapra akkor az látja a nyilvános ip-det és a mac címed ebből pedig megtudja a telefonod típúsát, a városod (ne aggódj pontos címet nem!!), és ha mobilhálózat vagy pl Telekom vagy Vodafone net akkor a "telefonszolgáltatót" is.
Szóval se hacker sem pedig vírus, hanem egyszerű spam szerű oldal :)
Előző vagyok!
Szóval a fent felsorolt infókon kívül semmit nem tudott meg "rólad" meg a weblap :)
Köszönöm a válaszod,
Sikerült megnyugtatni!
És ilyen helyzetben olyan hálás vagyok, hogy vannak olyan emberek,akik tudnak segíteni, és értenek az ilyen dolgokhoz, nem úgy mint én...de uhh, megnyugodtam.
#1 azért ebben nem lennék annyira biztos, a százalékot mi alapján találta el?
Kérdező, én a helyedben azonnal nyomnék egy "Gyári beállítások visszaállítása" opciót. A kényes helyeken jelszavakat változtatnék, illetve ha voltak mentve bankkártya adatok akkor sűrűn figyelném az elkövetkező napokban a forgalmat.
Lehet, hogy túllihegem, de nem 1 embert ismerek, akiket már megkopasztottak ilyen gyanútlan linkek.
Viszont nem tudom,van e valami jelentősége,hogy amikor megnyitottam a linket, egy tök idétlen valamilyen " ellátmány" című képet láttam. Meg valami kockát,aminek három oldalán ugyanaz a fiú volt.
Talán képfeltöltés oldal volt,vagy valami más...
Nem tudom, vállaljam e azt,hogy bemásolom ide a linket, és megnéznétek? Nem akarok senkinek rosszat, és én se tudom,milyen következményei lesznek hogy én arra ráléptem😳
4:uhhh
Anno amikor még ment ez a "Du battery doctor" app, sok oldalon előugró hirdetésként nyomta az orromba hogy töltsem le mert akkor a jelenleg pl 72%-on lévő akkumat 2* ennyi ideig használhatom. Eltalálta az akku százalékomat többször is mégsem törte fel senki a Google fiókom vagy a bankszámlám :D! Valószínűleg ehhez is hozzáfér a mac alapján.
nekem mindegy, én inkább rászánom azt a 10-20 percet a resetre
"hány százalékon vagyok, és a telefonom fajtáját."
Egy Java script segítségével a saját böngésződ képes ezeket az adatokat megjeleníteni. Még internet kapcsolat sem kell hozzá.
Firefox alól meg is nézheted:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!