Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mit tud az iOS, amit az...

Deák Dominik 2020 kérdése:

Mit tud az iOS, amit az Android nem?

Figyelt kérdés

Nem veszkedést akarok szítani, csak lett a háztartásunkban egy iPhone és eddig androidosok voltunk.

Most ismerkedünk a készülekkel és érdekelne, hogy van-e valami, ami kifejezetten az iOS-re jellemző és hiányzik az Androidból?

Pl. találtunk az alapfunkciók között távolságmérést, magasságmérőt.

Tudom, ezek erősen telefonfüggők is, szóval inkább OS-specifikus a kérdés.

2020. nov. 22. 18:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Lényegében azt, amit az első írt. Ezt leszámítva és egy két apróságtól eltekintve egyformák. Ja és Airplay, nem tudom, hogy androidon van-e alternatîvája.

10-es: Én az iOS-t szoktam meg és ezt tartom egyszerűbbnek. Szóval ez tényleg szubjektív.

2020. nov. 23. 05:05
 12/14 anonim ***** válasza:
63%

Mindig mennek az óriási iOs - Android viták, holott pontosan ugyanarra képes a két oprendszer.

Csak megszokás kérdése, kinek melyik tetszik.

Ami iOs-en tényleg idegesít, az a "kamukapcsoló" a wifi-hez, bluetooth-hoz.

Olyan, mintha tényleg kikapcsolnád, közben meg üzemel ugyanúgy, a beállításokban kell kinyomni.

Mostanra van fájlkezelő, egész jól személyreszabhatóak a beállítások, stb.

A barátnőmnek kétévente megveszem Karácsonyra az új iPhone-t, most 11 Pro Max van neki. Jó telefon, de magamnak nem kéne, Androidosként "kicsit" máshoz szoktam (jobb kamera, 3x-os gyorstöltés, képernyőbe épített ujjlenylmat, negyede notch, stb.).

2020. nov. 23. 12:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#7-es

A p20 pro max 2 és fél éve szolgálhat, hiszen 2018 tavaszán jelent meg.

Ha évente cseréled a telefonjaid akkor nem csoda hogy egyik sem lassul be

2020. nov. 23. 15:00
 14/14 anonim ***** válasza:
61%

12:

Nem egészen ugyanazt tudja a kettő, csak a legtöbben nem mélyednek annyira bele. Nem ez a szakterületem, mert backend fejlesztő vagyok, de régebben programoztam Androidra és iOS-re is. Vannak elég nagy eltérések, pl. az iOS a háttérben csak bizonyos célokra dedikált szálakat enged futtatni, pl. hanglejátszásra, és a push notification-ök használata is sokkal korlátozottabb, mint Android esetében. Nem jobb az egyik a másiknál, de az iOS egyszerűbb, az Android pedig többet tud.

Ami pedig a leglényegesebb, hogy bár nagy az átfedés, nem minden app van mindkettőre. Ahogy én látom, mostanában telefonra ebben az Android jobb, mert sokkal kevesebb az iOS only app, mint a csak Androidra fejlesztett, ellenben tabletre egy rakás professzionális app (pl. fotószerkesztők) csak iPadre készül el, Androidra nem. Megjegyzem app kínálatban mindig a piacvezető platform a legjobb, a telefonnal ellentétben tabletben az Apple a piacvezető.

2020. nov. 23. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!