Mobilhoz tripodot ami bevált tudtok ajánlani?
egy könnyű telefont is kihívás lehet stabilan megtartani, mert nem minden állvány lellően stabil. én egy rakás vacak állvánnyal találkoztam már, amik önmagukban, mobil nélkül is instabilak voltak, a legkisebb széltől, érintéstől imbolygott az egész.
általában a méret és ár nagyban befolyásolja a stabilitást. minél kisebbre összecsukható és olcsóbb egy állvány, általában annál kevésbé stabil. a súlyt nagyban befolyásolja, hogy milyen annyagból van. a legtöbb állvány alumíniumból van, ezért nehéz. a könnyebb állványok carbon szálasak, viszont ez jóval megdrágítja őket.
az sem mindegy, hogyan akarod használni az állványt. pl. ha videózás a cél, akkor érdemes lehet olyan állványt venni, amin van csillapított panoráma fej, hogy könnyebb legyen egyenletesen mozgatni, amikor követsz valamit a kamerával, mert videózni nem csak statikusan egy irányba szoktak.
nekem eddig a MePhoto Air sorozata jött be. kicsire összeecsukható, viszonylag könnyű, az ára sem katasztrófa, de viszonylag magasra kinyitható és adnak hozzá mobil tartót is, így nem kell külön venni hozzá. mobilhoz elég, kisebb fényképezőgéphez még használható, nagy és nehéz dolgokat ne tegyél rá!
a Peak Designnak is van egy elég kicsire összecsukható állványa, amihez szintén adnak mobil tartót is, de amilyen dizájnos, annyira drága is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!