Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyit fogyaszt dual sim-mel...

Mennyit fogyaszt dual sim-mel egy telefon?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy ugye van egy vodafonos fő kártyám az van most csak a telefonban,meg van egy telekomos kártyám az nezre van mert modemmel küldték. Csak akkor nem kéne hordozni a modemet meg töltögetni ha bele raknám a telefonba. Szóval a vodafone kártya lenne a fő telefonálni sms-t küldeni a telekomos meg csak mobilnet. Meg lehetne így csinálni? És ja ogen fogyasztásra mennyivel szívná jobban az akkumulátort?

2020. nov. 2. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem fogyaszt annyival többet, hogy emiatt kellene aggódnod.
2020. nov. 2. 10:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet csinálni, nekem is hasonlóan van, korlátlan mobilnetes kártyáról megy a mobilinternet és mellé a fő számom, amiről telefonálok.

Nem fogyaszt többet, mintha a fő simen menne a mobilnet, az alap funkciója a simnek nem eszik sokat.

2020. nov. 2. 10:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Na akkor lehet megcsinálom,mert nincs kedvem modemezni,gondolom a szolgáltatót nem érdekli,hogy modemmel vagy telóval használom e. Egyébként egy xiaomi redmi note 8 pro-n hadználnám gondolom akkorvezen sem bonyolultabb beállítani.
2020. nov. 2. 10:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Ja és a mobilnet ugyanúgy ki bekapcsolható lesz? úgy értem hogy mikor a mobilnetet kapcsolom ott fent a menüből kis jelnél akkor nem a fő kártya mobilnete fog kapcsolni hanem a telekomos kártyáé?
2020. nov. 2. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, ugyanolyan lesz minden, csak ki tudod választani, hogy melyikről menjen a net.
2020. nov. 2. 11:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A szolgáltató elvileg szerződést kötött veled. Gondolom abban van olyen kitétel is, hogy csak az általuk adott modemben használhatod, hogyha ez érdekli őket. Én azért alaposan újra elolvasnám, mit is írtam alá... (Már csak azért, mert nem emlékszem a vonatkozó szabályozásra.)
2020. nov. 2. 13:18
 7/11 A kérdező kommentje:

6/

Egy meglévő telekomos előfizetéshez lett +ban igényelve ez az előfizetés.És a szolgáltató,honnan veszi észre ha nem a modemben használom hanem a telefonomban a sim kártyát?

2020. nov. 2. 15:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"És a szolgáltató,honnan veszi észre ha nem a modemben használom hanem a telefonomban a sim kártyát?"

Mondjuk az eszköz, amiben a sim van pl. a hálózatra jelentkezéskor elküldi az adatait, abból?

2020. nov. 2. 16:33
 9/11 A kérdező kommentje:

8/

Szerintem a legegyszerűbb akkor az lesz ha felhívom őket és rákérdezek.

2020. nov. 2. 18:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
#8 jól írta. A mobilhálózatokra feljelenkező eszközök nem csak a SIM kártya adatait (IMSI) küldik el a hálózatnak, hanem a saját egyedi azonosítójukat is (IMEI), amivel még az eszköz pontos típusa is meghatározható (egy adatbázisból).
2020. nov. 3. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!