Mit csinál pontosan a telefonon a "Gyári beállítások visszaállítása" funkció? Csak a beállításokat állítja vissza, vagy tartalmat is töröl? (Törlődik-e pl. a SIM kártyára mentett telefonkönyv? Törlődik-e a memóriakártya tartalma?
Ha sokat fényképezek a telefonommal (még nem "okos", régebbi típusú Nokia, de van benne kamera, és még semmi gondom nem volt vele), akkor egy idő után áttöltöm laptopra a képeket, ne a memóriakártyán foglalják a helyet. Ilyenkor össze van dugva a telefon és a laptop egy USB kábellel, amivel töltődik is a telefon. (Mindig felajánlja, hogy csak töltés vagy tárolóhely is.)
A múltkor egyszer kicsúszott a kábel a telefonból, és amikor visszadugtam, írásvédetté váltak a képek, vagyis nem működött a kivágás-beillesztés funkció. Csak másolni tudtam a laptopra, amit meg is tettem, de utána sem tudtam törölni a telefonról a képeket. Megpróbáltam a jogosultságokat állítani, hogy mindenhez legyen hozzáférésem (jobb egérrel a képekre kattintva kijött ilyen lehetőség, de nem sikerült, írásvédett maradt. De nem csak a képek lettek írásvédettek, hanem a képeket tároló mappa (meg a többi mappa) is, írásvédett fájlrendszer volt a hibaüzenet törléskor.
Később még fényképeztem a telefonommal, és érdekes módon elmentődtek ezek a képek az írásvédett fájlrendszerbe (úgy látszik, annyira mégsem volt írásvédett, új tartalom mehet, csak törölni nem lehet), és ezek az újabb képek eleve írásvédetten kerültek a telefonba, ezeket is csak másolni tudtam a laptopra. Nem lehetett törölni sem ezeket, sem a régieket.
Ezért, hogy legyen hely a kártyámon, átmásoltam az új képeket is laptopra és nyomtam egy formázást, mert tudtam, hogy az töröl mindent. Nem kellett volna. Valahogy ott maradt a tartalom a memóriakártyán, csak nem előhívható. Ezért tegnap 9 kép után jelezte a telefon, hogy nincs hely, és ugyan tudtam kattintani vele később is, mintha elkészült volna a kép, de nem mentet el semmit. Itthon laptopra rákötve (hogy legalább azt a 9 képet átmásoljam) nem ismerte fel a memóriakártyát, úgy érzékelte, mintha nem lenne memóriakártya a telefonban.
Segít-e ezen a problémán a gyári beállítások visszaállítása? Törlődik-e tőle a memóriakártya tartalma? Felismerhető lesz-e utána a memóriakártya? Törlődik-e a SIM kártyán tárolt telefonkönyv? Ha nem akarom, hogy a telefonkönyv is törlődjön, működik-e ez a funkció úgy is, hogy kiveszem a SIM kártyát? És ha legközelebb is írásvédetté válnának valamiért a képek, akkor hogyan lehet az írásvédettséget megszüntetni?
Új fejlemények.
Megjött az USB-s memóriakártya-olvasó. A szakszervizben kapott 8 GB kártyával működött, bedugtam a lapotba, és láttam a kártyát. (Tartalom még nincs rajta, de legalább a kártya látszik.) A telefon 4 GB sérült kártyája viszont nem látszott ezzel az olvasóval sem. A telefonban egyik sem működik, mindkettőt úgy érzékeli a telefon, mintha nem lenne benne memóriakártya.
Tehát gond van a memóriakártyával is (mert az USB-s olvasóban nem látszik), meg a telefonnal is (mert az még azt a kártyát sem látja, ami a leolvasóban látszik). És mindezt egy véletlenül kicsúszott töltő okozta...
Lehet, hogy segítene a telefon problémáján a gyári beállítások visszaállítása, de az itt leírtak alapján elveszne miatta az a 9 kép, amit a telefon a belső memóriájába mentett.
Kérdés: Hogyan lehetne azt a 9 képet kinyerni valahogyan a telefonból, és hogyan lehet elérni, hogy legalább valamilyen memóriakártyát felismerjen a telefon, hogy lehessen rá menteni fényképeket?
"Ha a telefonban látod, akkor onnan oszd meg valahogyan, email, messenger, bluetooth, stb." ebből kettőt ajánl fel a telefon: Az egyik az MMS, de azt kinek küldjem? Nincs másik telefonom másik számmal, amire küldhetném. A másik a bluetooth, de ahhoz megint kell egy másik eszköz, amire küldöm, és nincs.
"Ha nincs ilyen funkció, akkor kösd össze a géppel." Ha összekötöm, akkor a hibás memóriakártya miatt a gép egyáltalán nem látja a telefon tartalmát, sem a kártyán, sem a belső memóriában, ahol van ez a 9 kép, és a telefon is csak annyit ír ki, hogy tegyek be memóriakártyát (akkor is, ha van benne). Ha jó kártyát teszek bele, azt sem látja valamiért.
" A másik a bluetooth, de ahhoz megint kell egy másik eszköz, amire küldöm, és nincs."
Bluetooth adaptert lehet venni, utána azt beledugod a gépbe és át tudod arra küldeni.
(pl: [link]
Nekem a közelmúltban Kellett egyet megoldanom Nekem az volt a szerencsém Hogy Volt egy régebbi számítógépem Amin futott egy linux
Ha neked erre nincsen lehetőséged futtas Pendriveon Egy linuxot ha ő Látja Meg vagy mentve Ha nála Nagyobb Tűzerő kell Csak írjál privit Én is segítek A Én Betegen Egy Maxtor vinyó volt Minden adatot Sikeresen Le tudtam menteni Szívesen segítek neked Az ügyben Hogy mit csináj és hogy csináj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!