Mit csinál pontosan a telefonon a "Gyári beállítások visszaállítása" funkció? Csak a beállításokat állítja vissza, vagy tartalmat is töröl? (Törlődik-e pl. a SIM kártyára mentett telefonkönyv? Törlődik-e a memóriakártya tartalma?
Ha sokat fényképezek a telefonommal (még nem "okos", régebbi típusú Nokia, de van benne kamera, és még semmi gondom nem volt vele), akkor egy idő után áttöltöm laptopra a képeket, ne a memóriakártyán foglalják a helyet. Ilyenkor össze van dugva a telefon és a laptop egy USB kábellel, amivel töltődik is a telefon. (Mindig felajánlja, hogy csak töltés vagy tárolóhely is.)
A múltkor egyszer kicsúszott a kábel a telefonból, és amikor visszadugtam, írásvédetté váltak a képek, vagyis nem működött a kivágás-beillesztés funkció. Csak másolni tudtam a laptopra, amit meg is tettem, de utána sem tudtam törölni a telefonról a képeket. Megpróbáltam a jogosultságokat állítani, hogy mindenhez legyen hozzáférésem (jobb egérrel a képekre kattintva kijött ilyen lehetőség, de nem sikerült, írásvédett maradt. De nem csak a képek lettek írásvédettek, hanem a képeket tároló mappa (meg a többi mappa) is, írásvédett fájlrendszer volt a hibaüzenet törléskor.
Később még fényképeztem a telefonommal, és érdekes módon elmentődtek ezek a képek az írásvédett fájlrendszerbe (úgy látszik, annyira mégsem volt írásvédett, új tartalom mehet, csak törölni nem lehet), és ezek az újabb képek eleve írásvédetten kerültek a telefonba, ezeket is csak másolni tudtam a laptopra. Nem lehetett törölni sem ezeket, sem a régieket.
Ezért, hogy legyen hely a kártyámon, átmásoltam az új képeket is laptopra és nyomtam egy formázást, mert tudtam, hogy az töröl mindent. Nem kellett volna. Valahogy ott maradt a tartalom a memóriakártyán, csak nem előhívható. Ezért tegnap 9 kép után jelezte a telefon, hogy nincs hely, és ugyan tudtam kattintani vele később is, mintha elkészült volna a kép, de nem mentet el semmit. Itthon laptopra rákötve (hogy legalább azt a 9 képet átmásoljam) nem ismerte fel a memóriakártyát, úgy érzékelte, mintha nem lenne memóriakártya a telefonban.
Segít-e ezen a problémán a gyári beállítások visszaállítása? Törlődik-e tőle a memóriakártya tartalma? Felismerhető lesz-e utána a memóriakártya? Törlődik-e a SIM kártyán tárolt telefonkönyv? Ha nem akarom, hogy a telefonkönyv is törlődjön, működik-e ez a funkció úgy is, hogy kiveszem a SIM kártyát? És ha legközelebb is írásvédetté válnának valamiért a képek, akkor hogyan lehet az írásvédettséget megszüntetni?
Memóriakártyát vedd ki belőle, az a biztos.
SIM-hez nem nyúl.
Csak a telefonon tárolt adatokat törli.
Van SD kártya adaptered? Azon van egy kis csúszka, amivel be-és kikapcsolható az írásvédettség. Egy próbát megér.
Memóriakártyára kártyaolvasóba téve is ránézhetsz laptop-on hogy mi újság a fájlrendszerrel, lehet megoldást jelent és nem lesz többet írásvédett.
Szabálytalan eltávolítás miatt lett írásvédett.
Segít-e ezen a problémán a gyári beállítások visszaállítása? Törlődik-e tőle a memóriakártya tartalma?
A telefon tartalmát gyalulja a gyári visszaállítás.
Felismerhető lesz-e utána a memóriakártya?
Tedd kártyaolvasóba, dugd pc-be, formázd le és tedd vissza a telefonba. Ha nincs kártyolvasód, holnap vegyél egyet.
Törlődik-e a SIM kártyán tárolt telefonkönyv?
Nem.
Ha nem akarom, hogy a telefonkönyv is törlődjön, működik-e ez a funkció úgy is, hogy kiveszem a SIM kártyát?
Kiveheted, de nem muszály.
És ha legközelebb is írásvédetté válnának valamiért a képek, akkor hogyan lehet az írásvédettséget megszüntetni?
Írjuk le századszor is: nem kivágás-beillesztést használunk, hanem másolás-beillesztést és utána törlést. Ha kivágás közben megszakad egy folyamat, akkor az adatvesztésre nagy összegben lehet fogadni, de fejreállhat kártya, ahogy azt láttad is.
"nyomtam egy formázást, mert tudtam, hogy az töröl mindent."
Ha gyorsformázás volt, ott nincs törlés.
Próbáld újra, de ne gyorsformázással.
Új fejlemények. Ma vettem SD-kártya adaptert, van rajta írásvédettséget szabályozó csúszka, azt megtaláltam. Az adapterbe betettem a memóriakártyát, és kiderült, hogy nincs a laptopban olyan lyuk, amibe beledughatom. Lenovo Thinkpad T400, ezek közül egyes példányokban van, másokban nincs, az enyémből kimaradt. (Itt a képen a 6. pontot néztem, a lehajtható részen belül alsó és felső nyílásról van szó, de nincs benne 2 nyílás, üres az egész!) Így nem tudtam a kártyáról adatot kinyerni (képeket), formázni, stb.
De amikor kint volt a memóriakártya a telefonból, akkor is láttam a telefonban a formázás után készült 9 db képet! Tehát ezek valahol a memóriakártyától független helyen vannak elmentve! Ezeket hogyan lehetne kinyerni a telefonból? Ha ezeket sikerülne a laptopra átmenteni, akkor kivenném a régi memóriakártyát, akármi is van rajta, és betenném azt a nagyobbat, ami az adapterhez járt, így legalább működne. (Ha töltővel összekötöm a laptopot és a telefont, akkor sem tudom átmenteni ezeket, mert felajánlja, hogy töltés vagy tárolóhely, és a tárolóhelyet választva kiírja, hogy tegyek be memóriakártyát. Akkor is, ha van benne, mert nem ismeri fel. Így a máshová elmentett 9 képet sem tudom laptopra menteni?)
Most kipróbáltam másik telefonnal. Az enyém az 1., a másik a 2. telefon.
1. telefon a saját memóriakártyájával (4 GB): nem működik.
2. telefon a saját memóriakártyájával (16 GB): működik.
1. telefon 2. memóriakártyával: nem működik (talán nagyobb kártyát nem vesz be?)
2. telefon 1. memóriakártyával: nem működik.
Ma elmentem abba a telefonos boltba, ahol vettem az SD-adaptert, elmondtam nekik a problémámat, és hogy nincs SD-kártyának való lyuk a gépemen. Ők nem tudtak megoldást, továbbküldtek szakszervizbe.
Elmentem a szakszervizbe. Ott adtak memóriakártyát, mert azt mondták, hogy új kell. Azt is mondták, hogy az én telefonomban max. 8 GB kártya lehet (ezért nem ismerte fel a másik telefon 16 GB kártyáját), és megrendeltek nekem egy USB-s memóriakártya-olvasót, amivel a régi kártyát bedughatom a gépbe, és leformázhatom + megszüntethetem az írásvédettséget. De azt is mondták, hogy ha egy kábel kihúzástól írásvédett lett, akkor ott más baj is lehet. Az a bizonyos formázás után készült 9 kép meg szerintük a telefon belső memóriájában van, és ők sem tudják, hogyan lehet onnan máshová áttenni.
Most bedugtam az új 8 GB memóriakártyát a telefonba, azzal sem működik. Még 1 lehetőségem van, kedden vagy szerdán megjön az USB-s leolvasó, formázom a régi kártyát, és azt teszem vissza a telefonba.
Tehát ami most kell: kinyerni a telefonomból azt a 9 képet, és valahogyan rávenni, hogy valamilyen memóriakártyát felismerjen, akár a régit, akár egy újat. Még próbálkozom a kedden vagy szerdán megérkező USB-s memóriakártya-olvasóval, majd megírom itt az eredményt.
Ebbe a "szak"szervizbe többet ne menj.
"Azt is mondták, hogy az én telefonomban max. 8 GB kártya lehet (ezért nem ismerte fel a másik telefon 16 GB kártyáját)"
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha a tároló meghaladja a kezelhető kapacitást, akkor simán csak a kezelhető kapacitás lesz elérhető a tárolón.
(A te esetedben ennek 8gb-nak kellene lennie, memóriakártyától függetlenül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!