Egy mobiltelefon akkumulátora meddig tárolható ha ki van véve a telefonból?
50% körüli töltöttségen kell tárolni, úgy nem károsodik évek után sem.
Persze néha fel kell tölteni 55-60%-ra.
50-60% töltöttségen sokáig elvan magában az akksi.
épp most vettem elő a régi szappantartó fényképezőmet 2 év után és simán működött az akkumulátora és 1 után egész nap bírta.
persze meleg helyen kell tárolni!
hideg, főleg fagyveszélyes helyen megdöglenek az akksik! a li-ion akksinak tárolás és használat közben is fontos a hőmérséklet!
A legoptimálisabb töltöttség szempontjából az 50% lenne, amit nem túl egyszerű elérni odafigyelés nélkül (csak ha van pontosan szabályozható külső töltő áramköröd). Azt szoktam javasolni, hogy 55% +/-5%, vagyis 50-60%. Ez és a megfelelő hőmérséklet (20-25°C) a legoptimálisabb, amin (fogyasztás nélkül) évekig elvan az akku (ha nem hibás). Kivett akkuk esetén 12-18 havonta bőven elég ránézni, megvan -e még a cirka 50%. Ha 45% alá esne, rá kell tölteni, de max 60% -ig. Így, ha időnként ránézel (megnézed a töltöttséget) és szobahőmérsékleten tárolod, akkor több tíz év is lehet (akku állapot függő).
Ha csak 50-60% -on elrakod és többé rá sem nézel, ez az idő jelentősen csökken, de erről nincs pontos információm, mivel ilyen hanyagúl még nem tároltam lítium alapú akkumulátort sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!