Legtöbb embernek miért csak 2014 2016ban lett legtöbb embernek okostelefonja? Nekem már volt 2012ben is
10-es vagyok. Még annyit, hogy mobilnetem jóval később lett, mint okostelefonom. Az sokáig nagyon drága volt, és rossz volt a lefedettség, ez is oka lehetett, hogy sokan nem gondolkodtak okostelefonban.
Emellett az Android sokáig nem volt elég kiforrott, míg a Windows Mobile-t az eleve bukásra ítélt Windows Phone-ra cserélték, a Symbian meghalt, a Nokia Linux alapú próbálkozásait 1-1 modell után nem vitte tovább, az iPhone meg drága volt és túlzott zártsága miatt csak rétegigényt elégített ki.
2012-ben azért a többségnek már nem buta telefonja volt.
De tény, hogy akkoriban a csúcs telefonok baromi drágának számítottak, ami meg alattuk volt az közel ugyanazt a buta szintet hozta, mint egy nyomógombos.
Korábban az emberek 20-30 zrekért vagy maximum 50-60 ezrekért vettek telefont. Ehhez képest az akkori Samsung, iPhone csúcs 180-200 ezer voltak. ÉS ahhoz képest nem tudtak semmit.
2014-2016 körül pedig már megváltozott a hozzááállás. Egyrészt nagyobb lett a tudás, elérhetőbbé vált illetve megszokottá az árazás.
Egy iPhone 6/6S a mai napig használható. Nekem Oneplus 3T van ami 2016 vége és 4 éve teszi a dolgát.
Meg amiket írnak, lassú, drága mobilnet, akadozó rendszer.
Azt is tegyük hozzá akkoriban a csúcs kategóriában az iPhone az Android rendszer bénaságai miatt eléggé egyeduralkodó volt.
Az sem segített, hogy a "nagy gyártók" voltak, LG, Sony, Samsung, akik fél évente adták az új "csúcsot". És igazából a csúcs telefonokon kívül csak használhatatlan szart kaptunk.
A Sony-nál rendszeres volt, hogy kvázi ugyanazt a belsőt használta újra. Vagy ugyanazt a hardvert mint az előző, de az előző telefon már nem kapott frissítést, stb. Nyilván ez nem segítette előre a dolgokat...nincsenek is most sehol.
Amúgy 2013-2014 körül alapból változott az egész telefonos "élet"
Használható telefonok lettek, elkezdtek "minőségi" fém és egyéb anyagokat használni, jött az ujjlenyomat olvasó, stb.
Az egész használható lett, és elkezdett "plussz" élményt adni, mert egy dísztárgy, egy "ékszer". Samsung Galaxy S3-S4 vagy LG G2-G3 vagy Xperia Z1-2 sorozatok, stb.
Mindemellett később már bejöttek az olcsó kínai modellek, amiből 1-2 egészen kinőtte magát. Lásd Huawei, Xiaomi, Oneplus.
Vagy ha azt nézzük az iPhone is az elérhetetlen luxusból elérhetővé vált. Megteremtette az iPhone 6-al a "tökéletes" formát, ami mai napig visszaköszön az új SE-ben. Vagy ott volt az apró 5-ös formájú SE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!