Legtöbb embernek miért csak 2014 2016ban lett legtöbb embernek okostelefonja? Nekem már volt 2012ben is
Akkor még nem voltak annyira jók igazán elérhető áron szerintem. Legalábbis a korábbi telefonokhoz képest őrületesen drágának tűntek. :)
Plusz akkor még nem volt mindenkinek korlátlan mobilnete (mert az is elég drága volt), anélkül meg olyan nagyon sok értelme nem volt.
- Nem volt evidencia, nem úgy volt berendezkedve a világ, hogy szükség legyen rá (applikációk, telefonos fizetés, stb.). Ennek okán eszébe sem jutott az embereknek, a 2,5 mrd-s forgalmú céget tulajdonló keresztapám is nyomógombosat használt egészen addig (2014-2015), míg nem lett szüksége (a biztonsági kamerák képét nézni egy visszaélést követően) okostelefonra.
- Mgasabb áron futottak, ma már 40 000 forintért is van okostelefon. Ez éppen elég lehetett ahhoz, hogy az újdonságokra fogékony és azt meghonosító korosztály megengedhesae magának ezeket a készülékeket
- Gyerekcipőben járt az egész, nem adott olyan felhasználói élményt (kamera, gyorsaság, internet minősége), mint manapság. Itt kapcsolódhatunk az 1. ponthoz: akkoriban szükség sem volt rá, míg ma már az egyetemi gólyatáborban is kötelezően applikációt kellett telepítenem.
- Akkoriban nem volt ilyen széleskörű lehetőség korlátlan mobilnetre, anélkül pedig - miként felettem is írták - semmi értelme. Net nélküli, hordozható "képernyőnek" ott voltak az akkor divatos mp5 lejátszók.
Picit olyan ez a kérdés, mintha 20 év múlva megkérdeznéd, hogy miért nem volt minden motorosnak elektromos motorja 2020-ban.
Azért, mert még gyerekcipőban jár, szükség sincs rá és mérhetetlen kompromisszumokat követel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!