Hogyan adhatom vissza a jogos tulajnak az elhagyott
telefonját?
Ha tudod, akkor vedd ki belőle a SIM-kártyát, abból megtudod, melyik szolgáltatóhoz tartozik. Elvileg az ő üzletükben leadhatod, ők a kártya száma alapján tudják értesíteni a tulajdonost.
2020. szept. 11. 14:42
Vagy a kártyát átrakhatod egy másik telefonba, és úgy visszahívod őket.
2020. szept. 11. 14:47
Rendőrségen add le.
Ha nem teszed meg 8 napon belül, akkor a jogtalan elsajátítás vétségét valósítod meg.
2020. szept. 11. 14:50
Talált tárgyakat 8 napon belül le kell adni a legközelebbi (találás helye szerinti) rendőrkapitányságon, különben lopásnak számít. Egyébként írd ki pesten találtam csoportba FB-n (úgy hogy csak a tulaj tudja hogy az övé, például ha látod a hátteret akkor azt ne tedd ki, de írd oda hogy aki elmondja mi a háttere annak odaadod), de legegyszerűbb a rendőrség, úgyis be kell jelentsék biztosítás miatt ha van rajta, h ellopták (úgy kaphat újat, ha ő hagyja el nem).
2020. szept. 11. 14:51
#2 A pin kóddal mi lesz???
2020. szept. 11. 16:36
6/10 A kérdező kommentje:
#5! Ez történt.
Kivettem a kártyát, hogy majd a párom készülékébe betéve, keresek valami beazonosítható számot (pl. Anya, Apa, lakás, stb.....)
Naná, hogy kód nélkül be sem tudtam kapcsolni. :(
Viszont a kártyáról kiderült, hogy 30-as,szóval holnap bemegyek a Telekomhoz (korábbi Westel) és vagy megmondják a tulaj nevét, címét, vagy otthagyom, és intézzék ők tovább.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, innen a szolgáltatóé a felelősség.
Ha telekomos, akkor biztosan ők intézik:
[link]
Nem tervezem elhagyni a telefonom, de ha megtörténik, remélem te találod majd meg :)
2020. szept. 11. 17:26
"holnap bemegyek a Telekomhoz "
Inkább olvass egy kicsit előbb:
[link]
2020. szept. 11. 21:16
5-os 4es vagyok. Amugy egy probat megert. En pl mindig kikapcsolom a pinkodomat uj kartya eseten, mert neha cserelgetem a telokat es nem szeretem beirogatni meg el is felejtem. Sot a mostani kartyamet mar nem is tudom (novemberi), szvl ha attene az enyem pl akk mukodne. De nyilvan a vilag okosabbik hányada ilyet nem tesz mint én :D
2020. szept. 11. 22:18
10/10 A kérdező kommentje:
#8!
Köszönöm, elolvastam, de a linked semmivel nem adott többet, mint amit az előzőek már tanácsoltak.
Szóval, mi a baj azzal, hogy "holnap bemegyek a Telekomhoz"?
Kapcsolódó kérdések: