Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogyan adhatom vissza a jogos...

Hogyan adhatom vissza a jogos tulajnak az elhagyott telefonját?

Figyelt kérdés
A belvárosban találtam egy mobilt. Valószínű elejtették, talán még autó is átment rajta, mert több helyen törött a képernyője. A törésből adódóan nem működik az előlap és a funkciók sem elérhetőek. Ezért sem nevet, sem t.számot nem tudok rajta keresni. Elképzelhető hogy keresik, mert már vagy 20 hívás volt, de az említettek miatt fölvenni sem lehet. Szeretném visszaadni.....

2020. szept. 11. 14:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod, akkor vedd ki belőle a SIM-kártyát, abból megtudod, melyik szolgáltatóhoz tartozik. Elvileg az ő üzletükben leadhatod, ők a kártya száma alapján tudják értesíteni a tulajdonost.
2020. szept. 11. 14:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a kártyát átrakhatod egy másik telefonba, és úgy visszahívod őket.
2020. szept. 11. 14:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Rendőrségen add le.

Ha nem teszed meg 8 napon belül, akkor a jogtalan elsajátítás vétségét valósítod meg.

2020. szept. 11. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Talált tárgyakat 8 napon belül le kell adni a legközelebbi (találás helye szerinti) rendőrkapitányságon, különben lopásnak számít. Egyébként írd ki pesten találtam csoportba FB-n (úgy hogy csak a tulaj tudja hogy az övé, például ha látod a hátteret akkor azt ne tedd ki, de írd oda hogy aki elmondja mi a háttere annak odaadod), de legegyszerűbb a rendőrség, úgyis be kell jelentsék biztosítás miatt ha van rajta, h ellopták (úgy kaphat újat, ha ő hagyja el nem).
2020. szept. 11. 14:51
 5/10 bp1985 ***** válasza:
#2 A pin kóddal mi lesz???
2020. szept. 11. 16:36
 6/10 A kérdező kommentje:

#5! Ez történt.

Kivettem a kártyát, hogy majd a párom készülékébe betéve, keresek valami beazonosítható számot (pl. Anya, Apa, lakás, stb.....)

Naná, hogy kód nélkül be sem tudtam kapcsolni. :(

Viszont a kártyáról kiderült, hogy 30-as,szóval holnap bemegyek a Telekomhoz (korábbi Westel) és vagy megmondják a tulaj nevét, címét, vagy otthagyom, és intézzék ők tovább.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, innen a szolgáltatóé a felelősség.

2020. szept. 11. 17:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha telekomos, akkor biztosan ők intézik:

[link]

Nem tervezem elhagyni a telefonom, de ha megtörténik, remélem te találod majd meg :)

2020. szept. 11. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:

"holnap bemegyek a Telekomhoz "

Inkább olvass egy kicsit előbb:

[link]

2020. szept. 11. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
5-os 4es vagyok. Amugy egy probat megert. En pl mindig kikapcsolom a pinkodomat uj kartya eseten, mert neha cserelgetem a telokat es nem szeretem beirogatni meg el is felejtem. Sot a mostani kartyamet mar nem is tudom (novemberi), szvl ha attene az enyem pl akk mukodne. De nyilvan a vilag okosabbik hányada ilyet nem tesz mint én :D
2020. szept. 11. 22:18
 10/10 A kérdező kommentje:

#8!

Köszönöm, elolvastam, de a linked semmivel nem adott többet, mint amit az előzőek már tanácsoltak.

Szóval, mi a baj azzal, hogy "holnap bemegyek a Telekomhoz"?

2020. szept. 12. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!