Hány amperrel terhelhető a Xiaomi Redmi note 9 pro USB C kimenete?
"az enyemen olyan csatlakozo van mint ami a foton van"
Azt úgy hívják, hogy USB, vagy USB 2.0 ha így jobban tetszik. Ha az USB elbírja akkor szerintem a C tipusú nem fogja?
"Raadasul meg azt is irtam hogy az enyem hosszabb s rendkivul eros fenyu errol meg megcsak nem is tudni milyen fenyu."
- ha nem tudod, hogy ez milyen fényű akkor akár pont ugyanolyan is lehet mint a tiéd. Mindenesetre ráköthetsz 10x ilyen hosszú ugyanilyet, vagy pl 5x ilyen hosszú de kétszer ilyen fényes stb ledszalagot.
Látom te az ilyen álszakértő kategóriába tartozol, aki amúgy abszolút nem ért a témához. Az alapokat sem érted, de vakítod itt magad azzal, hogy te majd megméred valaminek az áramfelvételét. Na persze...
Közben még odáig sem sikerül eljutnod, hogy megértsd, hogy az USB-C specifikációi áram tekintetében sokkal magasabb mint az USB2-é. Ha valamin USB2-es csatlakozó van akkor az USB-C 1000%, hogy viszi.
Az csak a csatlakozóra vonatkozik. Annyi a maximum. Attól még egy telefon nem fog annyit leadni. Jó ha felvenni tud annyit.
Lényeg, hogy fél ampernél többel nem kalkulálnék.
Az USB OTG szabvány (tehát amikor a telefon a kimenet) 500 mA-t ír elő, és nincs külön specifikáció USB-C-re.
Ha meg akarod mérni, hogy a tied efelett tud-e vagy sem, akkor vegyél egy USB multimétert (filléres kütyü), és próbáld a Redmidről tölteni egy régi telefonodat a multiméter közbeiktatásával. Olvasd le hogy mennyivel tölti: annyit tud leadni a Redmi.
Ezután megmérheted a lámpádat is (értelemszerűen a telefon helyett először a falról töltve) és ha kevesebbet vesz fel a lámpa, mint amennyit a telód lead, akkor biztonságban vagy. Egy ledes lámpa áramfelvétele nem ingadozik. Valószínűleg amúgy akkor se lenne semmi, ha a lámpa többet kérne, de személyesen sose próbáltam ilyesmit úgyhogy nem fogok rá megesküdni.
:)
Amúgy mivel ez usb cucc, eleve max. 0.5 amperre tervezhették. De akkor is inkább egy powerbank lenne jó a működtetéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!