Baj hogy minden honnapban lemerítem a telefonaimat?
Doogee X5
Xiaomi Redmi Note 7
Samsung S5310 Galaxy Pocket Neo
Azért szoktam lemeríteni a Xiaomi telomat hogy az aksit hogy sokáig bírja és ez zselének is jót tesz benne.
Ezt szokom csinálni a szünetmentes aksival is.
Sok helyen olvastam, hogy havonta 1x minimum megkell ezt csinálni, hogy tökig lemeríted az akksit, majd 100-ra feltolod.
Hogy ez ér-e valamit? Nem tudom. Én sosem csináltam ezt egyik telefonommal sem, de nem éreztem kárát a dolognak.
A régi telefonokban (20 évvel ezelőtt) olyan akkumulátor volt, amit így kellett használni.
De! az új litiumos akkumulátorokra nézve kifejezetten káros, rövidíti az élettartamát.
Zselének... :DDD
Jót derültem.
Töltsd úgy, ahogy kedved tartja. Tárolni meg 60% körül rakd el.
A kalibrációt (töltöttség helyes kijelzését) javíthatja / helyre teheti, ha néha kikapcsolásig meríted, bár nem minden telefon működik így.
Ártani semmit nem árt, hiszen aki mérte már műszerrel is, az tudhatja, hogy a terhelés alatt merülő akkuról 2,5 V-nál a védelem ledobja a telefont, majd a terhelés megszűnése miatt a feszültség visszamászik 3 V körüli értékre.
Azaz baromira nincs még túlmerülve, ahhoz hónapokig kellene így állnia, hogy a kritikus 2,5 V alá essen az üresjárási feszültség is, ami a lényeg, ilyen szempontból.
De mindegy, leírhatom ezerszer is, a neten terjedő hülyeségek ellen küzdeni lehetetlen.
https://www.youtube.com/watch?v=AF2O4l1JprI
Elég nagy reputációja van nekik a tech világban. Nem hinném, hogy baromságokat beszélnének.
Azt monda egy informatikus hogy 1 honnapban 1x le kel meríteni az aksikat hogy tovább bírják és és a zselé ami bennük van.
Ezeket értette telefon aksikra és a szünetmentes tápokra is.
Szerintetek hülyeség amit mondott?
Új aksit vettem a szünetmentesbe mert a régi már nem nagyon bírta pedig csak 2 éves volt és nem merítettem le soha.
Ami a telefonban van és ami szünetmentes tápban akkumulátor, az két különböző technológiára épül. A szünetmentesé a zselés, ami a telefonban van az litiumos akkumulátor.
A zseléset lehet így merítgetni, de a telefonért nem ajánlatos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!